Pretraži
Ženeva Auto Show 2018: Ako volite Jaguar i Iron Maidene onda je ovo tekst baš za vas

Ženeva Auto Show 2018: Ako volite Jaguar i Iron Maidene onda je ovo tekst baš za vas

Objavljeno: 11/03/2018 / Autor: Krešimir Horvat / Foto: Jaguar

Ford je salon automobila u Ženevi počastio oživljavanjem uspomene na legendarni Mustang GT 390 kojeg je prije 50 godina u filmu Bullitt stiskao Steve McQueen. Oživio ju je Ford na najbolji mogući način – izloživši Ford Mustang Bullitt u posebnom izdanju s ugrađenim 5,0-litarskim V8 motorom od 464 KS uz 526 Nm okretnog momenta. Spektakl samo takav.

Pedeset godina razloga za ponos ima i Jaguar, a pristup slavlju prilično im je sličan. Njihov Steve McQueen je Nicko McBrain, legendarni bubnjar isto takve britanske heavy metal skupine Iron Maiden, a njihov model njegov sjajno dorađeni Jaguar XJ6  naziva ‘Greatest Hits’.

Jaguar Classic potrudio se da ovaj spoj bude senzacionalan pa ‘Greatest Hits’ XJ na sebi ima elemente pet dekada duge povijesti modela, ali i elemente McBrainove glazbene povijesti, poput maskote grupe Eddieja koji vozača gleda sa upravljača a okoliš sa naplataka.

Pogledaj galeriju

Realizacija projekta trajla je 3500 radnih sati, a više od 4000 dijelova prošlo je nekakav oblik završne obrade bilo zamijenjeno ili nanovo dizajnirano. Na originalom XJ6 iz 1984. modifikacije su vidljive na karoseriji, unutrašnjosti, izmjena ima na pogonskom sklopu…, a sve je rezultiralo ostvarenjem sna njegova vlasnika koji je sudjelovao u projetku.

‘Greatest Hits’ Jaguar XJ6

Primjerice u unutrašnjosti koja je sad za McBraina idealna kombinacija Jaguarova klasičnog stila i svih modernih divota koja se u njemu mogu naći, ali i dijelova iz glazbenog svijeta.

“Ovo je XJ iz snova, moj treći. Uistinu je Greatest Hits koji pokazuje sve ono što Jaguar XJ uistinu jest”, zadovoljan je napravljenim bio McBrain čiji model Jaguar ponosno pokazuje posjetiteljima ženevskog salona automobila.

Povratak na vrhpointer
Zatvori X