Pretraži
Želite li postati diktator uz unikatni bijeli Mercedes 600 Pullman nakrcan modernom tehnikom ? E pa sad vam je prilika

Želite li postati diktator uz unikatni bijeli Mercedes 600 Pullman nakrcan modernom tehnikom ? E pa sad vam je prilika

Objavljeno: 07/04/2020 / Autor: Mihael / Foto: www.autoleitner.nl

Mercedes 600 Grosser – Luksuz ima puno lica, čak i kada su automobili u pitanju. Kada „pare“ nisu problem, ne zato jer ih nema nego zato jer ih ima u izobilju ili još bolje ako vam sve pokriva državni proračun, izbor luksuznih automobila doista je velik. Imate li ukus za poslovne krstarice tu vam je najnoviji Mercedes S klase, BMW serije 7 ili pak Audi A8. Čak i za one koji pate ne SUV-ove izbor luksuznih verzija je postao velik u posljednje vrijeme.

Preferirate li pravi kraljevski tretman vjerojatno će vam prvo na pamet pasti Rolls-Royce Phantom, Bentley Mulsanne ili možda neka Maybach verzija nove S klase iz Mercedesa a stavit će vam ispod haube čak i V12, više nedostupan onim „jadnicima“ što krpaju kraj s krajem za AMG Mercedes.

  

Ako ste došli do tuda s čitanjem i još uvijek odmahujete glavom, u stilu ništa ovo nije za mene, imamo još jednog asa u rukavu kojem zasigurno nećete moći odoljeti. Čak nije niti važno iz koje branše dolazite, možete biti milijarder, rock zvijezda u krizi srednjih godina (ili folk ako vam je draže), diktator ili sam Papa.


Mercedes 600 Grosser

Mercedes 600 Grosser

Mercedes 600 Grosser


 

Mercedes 600 Grosser

U svakom slučaju, značka na automobilu ima tri srebrna kraka u prstenu a na stražnjem kraju piše „600“. Mercedes‑Benz 600 interne oznake W100 automobil je kojeg su u svom vlasništvu imali ili još uvijek imaju koji smatraju da stvarno nešto važno predstavljaju na ovoj našoj plavo-zelenoj kugli u mračnom svemiru.

Popularno zvan i 600 Grosser Mercedes (veliki Mercedes), automobili ove serije su se proizvodili od 1963. godine pa sve do 1981. godine. U neku ruku možemo reći da se radi o autmobilu koji je prethodio suvremenom Maybachu koji zapravo nikada nije uspio niti blizu prići kultu 600-ice. Spomenut ćemo neke koji su imali ili imaju 600 Grossera: Elvis Presley, John Lennon, Rowan Atkinson, Coco Chanel, Josip Broz Tito, Idi Amin, Papa, Saddam Hussein, Kim Il-Sung (i njegovi nasljednici) te brojni drugi.

Automobil koji vidite pred vama je 600 Pullman, što je naziv za produljenu verziju sa četvora vrata. Iako izgleda poput klasičnog primjerka W100 generacije, ovaj automobil je izrazito personalizirana verzija Grossera. Unutra je opremljen u stilu modernog Maybacha a prva naznaka za to je biserno bijela boja karoserije.

Spoemnut ćemo samo neke dijelove opreme poput golemog LSD zaslona, Dolby Surround sustava, vanjskih kamera, frižidera, automatske klime i još puno puno toga. Savršeni spoj klasičnog prestiža, kojem ništa ne može konkurirati po veličini karizme, te moderne tehnologije i komfora kakav nisu poznavali 1975. godine kada je ovaj automobil proizveden.

Ispod haube se nalazi originalni 6.3-litreni V8 sa 250 KS uparen sa 4-brzinskim automatikom. Automobil je prešao smiješnih 1,112 kilometara i može biti vaš za skromnih 2.15 milijuna Eura plus PDV i trošarine! Viola!


Pogledaj galeriju


Mercedes 600 Grosser

Povratak na vrhpointer
Zatvori X