Pretraži
Započela je proizvodnja nove Škode Scale ; Lov na kupce kreće SADA!

Započela je proizvodnja nove Škode Scale ; Lov na kupce kreće SADA!

Objavljeno: 11/02/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Lulop.com

Prije četiri dana je s proizvodne trake u #mladaboleslav sišla prva zgotovljena Škoda Scala, a iza nje su se nagurale tisuće sličnih novih limenih Čehinja na MQB-A0 platformi.Scala je prvi Škodin model koji se gradi na navedenoj platformi i od nje se očekuje da prodrma tržište kompakta u Europi i šire. Što dolazi s novom platformom? Duga lista inovativnih sustava asistencija od Alongside Lane Assista, Blind Spot Detecta, Side Assista s Rear Traffic Alertom, Adaptive Cruise Controla do full-LED svjetala. Kupci mogu birati između četiri verzije motora; tri benzinca i jedan TDI.

Peta varijanta (CNG) slijedi kasnije ove godine! Što se snage tiče, tu su Scale od 66 kW/90 kS do 110 kW/150 KS, a svi motori su opremljeni turbo puhalicom i direktnim ubrizgavanjem goriva te zadovoljenim Euro 6d TEMP emisijskim standardom. Početne (pištolj) izvedbe će se naći u prodaji u drugom kvartalu 2019.Scala je prvi europski model koji će imati štampana ŠKODA slova na stražnjim vratima, vjerojatno radi lakšeg prepoznavanja od ostalih vrlo sličnih proizvoda iz VW Grupe. Scala nije samo zamjena za Rapid, nego direktni napadač na tržišni kolač kojeg dijele Ford Focus, Opel Astra te Scalini bratići Seat Leon i VW Golf.

Iako se po veličini nalazi između Fabije i Octavije, nipošto joj ne manjka komfora – Scala nudi identičnih 73 mm prostora za koljena straga kao i Octavia, a prostor za laktove od 1.425 mm nije daleko od Octavijinih 1.449 mm.Što se tiče prostora za glavu (Arvidas, čitaš ti ovo?) s 982 mm je Scala dva milimetra bolja od Octavije! Ok, prtljažnik se ne može mjeriti s rekorerskim octavijinim, ali može s npr. – Golfovim! U desnom kutu, aktualni prvak iz Wolfsburga, VW Golf s 380 l prtljažnog prostoraaaa, a u lijevom kutu u crvenom kompletiću izazivačica iz Mladá Boleslave s nevjerojatniiiiiih 467 litaaaaraaaa!O da, a još se s preklopljenim sjedalima ta cifra podebljava sve do 1.410 l. Češka „Lojtra“ se opako uzdignula nad Golfom – duga je 4.362 mm uz Golfovih 4.255 mm, a šest mm je uža.Iako je Škoda imala namjeru imenom modela pokazati strašan uzlet, ime je zapravo prvi koristio VW, The Big Boss, na specijalnoj ediciji Sciroccoa, kasnih 1980-ih. Sad znate sve…
Pogledaj galeriju

Započela je proizvodnja nove Škode Scale

Povratak na vrhpointer
Zatvori X