Pretraži
Započela je izrada “Goldfinger” Aston Martina DB5; Cijena? Prava sitnica – 23,5 milijuna kuna!

Započela je izrada “Goldfinger” Aston Martina DB5; Cijena? Prava sitnica – 23,5 milijuna kuna!

Objavljeno: 15/05/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo. Aston Martin

Prošle godine se zakotrljala priča, no ove je već u tijeku ona nova – o samoj proizvodnji Aston Martina DB5 Continuation “Goldfinger”!

OK, vjerojatno znate da je originalni DB5 korišten za snimanje Zlatoprstića otuđio neki Brzopsrtić 1997. iz čuvanog hangara, no to nije spriječilo Aston Martin da napravi stvarno malu seriju (25+3) originalnog DB5, zvanu Continuation, s dodatnim Goldfinger gadgetima.

Da, sada doslovce možete naručiti identičan automobil kakvog je Sean Connery koristio za onesposobljavanja Mustanga jedne od pripadnica ljepšeg spola u švicarskim Alpama.

 

Katapult je još uvijek enigma

Umjesto blicanja automobilu ispred sebe možete se odlučiti za kratke rafale iz svjetlosnih strojnica skrivenih u žmigavcima, a tu su i rotacijski nosač tablica, bacač ulja a čak i katapult, iako njegova aktivacija ostaje pod upitnikom..

Navigacije je serijska (bar za Double O agente), šiljci u stilu gladijatorskih kočija najvjerojatnije moraju dolje prije tehničkog pregleda, no sve u svemu gadgeti legendarnog Q-a funkcioniraju i izgledaju sjajno! To se od njih i očekuje kad za njih iskrcate 23,5 milijuna kuna, što je dovoljno za kupnju tri južnoameričke vlade ili države u centralnoj Africi…Očigledno u svijetu postoji višak novca, je u suprotnom Aston Martin ne bi radio ove ogračke za odrasle!

DB5 je prava filmska zvijezda – osim u Goldfingeru je trljao karoseriju u još šest drugih nastavaka filma o prokletom tajnom agentu – Thunderball (1965.), GoldenEye (1995.),  Tomorrow Never Dies (1997.) , Casino Royale (2006.), Skyfall (2012.) i Spectre (2015.)

Proizvodnja se odvija u Newport Pagnellu, gdje je 1964. krenula i proizvodnja prve serije, a boja je samo jedna – Breza srebrna – nota bene! Druge nema ni uz doplatu!

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X