Pretraži
Zamka za mlade vozače. Škoda omogućuje roditeljima da preko mobitela postave ograničenja gdje, kada i do kuda njihova djeca mogu voziti automobil.

Zamka za mlade vozače. Škoda omogućuje roditeljima da preko mobitela postave ograničenja gdje, kada i do kuda njihova djeca mogu voziti automobil.

Objavljeno: 06/09/2019 / Autor: Mihael / Foto: Škoda

Roditelj ste i imate dijete koje je nedavno položilo vozački ispit. Možete sa sigurnošću očekivati da će ubrzo po položenom ispitu i dobivanju vozačke dozvole uslijediti zahtijevi i moljakanje za ključevima vašeg limenog ljubimca. Ako se radi o novoj Škodi, nećete trebati brinuti o tome gdje će i kako vaše dijete voziti automobil.

Nije rijedak slučaj i skoro svi smo to prošli, ako još uvijek ne kao roditelji onda kao djeca. Nažica se automobil od roditelja za odlazak do centra grada, u kino, shopping centar ili tako neko obližnje mjesto a onda ključ u bravu za paljenje i brže bolje kud ih put odveze. Nakon vožnje i jednostavne provjere kilometara na brojaču, jasno je da automobil nije bio potreban za odlazak na subotnju jutarnju kavu u centar, nego je potegnuo do Crikvenice i nazad na subotnje kupanje. Ajde, bili su pošteni, bar su natočili nešto goriva na povratku.

Želite li imati bolju kontrolu nad time kuda vam djeca idu automobilom, uzmite u obzir Škodu a njena aplikacija Škoda Connect će vam dati brojne mogućnosti kako da imate uvid u to gdje i kada vam lukavi nasljednik ili nasljednica voze. Aplikacija funkcionira za Android i iOS pametne telefone a omogućuje da postavite dopuštene i zabranjene zone za vožnju.


Škoda Connect djeca

Škoda Connect djeca

Škoda Connect djeca


Isto tako možete odrediti kada će se ta ograničenja aktivirati. Možda samo ne želite da vam dijete u noćnom izlasku završi sa ekipom u glavnom gradu susjedne države umjesto u obližnjoj diskoteci nekoliko ulica dalje. Svako kršenje ograničenja automatski šalje vlasniku vozila obavijest na pametni telefon o tome da je automobil napustio dopušteno područje ili se vozi u određeno doba dana odnosno noći te njegovu točnu lokaciju.

Ipak, nemojte misliti da ćete pomoću Škodine Connect aplikacije moći na daljinu kontrolirati vaš automobil. Ukoliko ste došli na tu ideju, vjerojatno ste gledali previše filmova o tajnom agentu 007 koji pomoću mobitela upravlja automobilom i svim njegovim funkcijama. Unatoč mogućnostima suvremene tehnike pomoću koje bi se takvo što i moglo izvesti, sigurnost onih u automobilu bila bi potencijalno ugrožena. Plus to što je protizakonito daljinski upravljati automobilom u javnom prometu.

Slično kao i kod pilota, tako i kod djece vozača, oni su ti za upravljačem i imaju potpunu slobodu i njihova je zadnja, barem sve dok ne slete na aerodrom odnosno u roditeljsko gnijezdo. Tada mogu uslijediti sankcije po slobodnoj procjeni onoga čije ime piše na prometnoj dozvoli.


Pogledaj galeriju


Škoda Connect djeca

Povratak na vrhpointer
Zatvori X