Pretraži
Beneteau i Peugeot su upravo osvojili osvojio prestižnu dizajnersku nagradu.Morska voda na Peugeotov mlin? Tout à fait!

Beneteau i Peugeot su upravo osvojili osvojio prestižnu dizajnersku nagradu.Morska voda na Peugeotov mlin? Tout à fait!

Objavljeno: 17/12/2018 / Autor: Petar Bondek / Photo: Lulop.com

Sea Drive Concept koji su zajedno dizajnirali i osmislili poznati proizvođač brodova Beneteau i poznati proizvođač mlinaca i bicikala Peugeot je osvojio prestižnu JANUS PROSPECTIVE AWARD, koja se danas dodijeljivala u Quai d’Orsay u Parizu.Žiri je odlično prihvatio ergonomiju i streamline dizajn nautičke konzole kojoj je inspiracija bila Peugeot i-Cockpit®. Ovo je prva nagrada za Sea Drive Concept, gdje most izvlači maksimalno iz ergonomije, agilnosti i kontrola kapetana jahte. Dizajn ove konzole je baziran na bešavnoj kombinaciji dodoirnih zaslona i konkretnih tipki.

Svi materijali su sa „Premium“ police, od šivane Nappa kože do satenski obrađenog kroma. Zgodno je što su ove dvije tvrtke vrlo inovativne po svojoj temeljnoj filozofiji, pa ne čudi da plod njihove suradnje izgleda upravo – ovako! Uz i – Cockpit bito je spomenuti  BENETEAU’s Ship Control® tehnologiju – radi se o interface računalu koje pomaže i pri navigaciji i pri životu na brodu.Njegova povezivost dopušta članovima posade da se dogovaraju oko bitnih informacija o brodu – navigaciji, režimu rada motora, kontroli popunjenosti baterija i spremnika, klima uređaju, osvjetljenju i postavkama hi-fija. Kompaktni volan omogućuje lako upravljanje, a dodirni zaslon omogućuje vozaču da odmah dolazi do bitnih podataka preko Ship Control® interfacea i prekidača  na glavnim funkcijama.

Odvojivi tablet (specifičan za Sea Drive Concept) pokazuje detalje  navigacije u razini očiju. Sam Janus označava izvrsnost a dodjeljuje ga Francuski institut dizajna, koji prepoznaje inovativne kreacije. Žiri od 50 nezavisnih stručnjaka procjenjuje projekte po pet kriterija; ekonomičnosti, estetici, ergonomiji, etici i emocijama. Ova nagrada se dodjeljuje već 65 godina i  tek se zahuktava…Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X