Pretraži
Zaboravili ste već na Paganija? Idemo se malo podsjetiti, ovo je Huayra BC Roadster sa 800KS!

Zaboravili ste već na Paganija? Idemo se malo podsjetiti, ovo je Huayra BC Roadster sa 800KS!

Objavljeno: 04/08/2019 / Autor: Mihael / Foto: Pagani

Pagani je predstavio svoj najnoviji hiperautomobil, Huayru Roadster BC a po dobrom starom običaju Paganija, automobil je lud u svakom smislu. Skupocjeni materijali, perolake legure, rigidna konstrukcija i sve to spojeno sa fantastičnim performansama. Dok kod većine drugih superautomobila zajedno sa snagom motora raste i neminovna masa automobila, Pagani je oduvijek bio virtuoz u držanju mase pod kontrolom i puštanju „konja“ sa uzda.

Ovaj jedinstveni primjerak Huayre ne prati ništa drugačiju filozofiju. Pagani tvrdi da automobil ima samo 1,250 kilograma, što je 30 kilograma manje od „običnog“ Roadstera. Pored za Pagani normalne konstrukcije od karbonskih vlakana, BC Roadster ima strukturu satkanu i od izuzetno rijetke mješavine karbona i titana koja ima veću čvrstoću od samog karbona uz dobrodošlu manju masu.

Huayra BC Roadster je zamišljena kao unikatni automobil namijenjen jednom jako posebnom kupcu. Kolekcionar Benny Caiola je bio smatran za jednog od najvećih kolekcionara Ferrarija na svijetu. Njegova veza sa Paganijem je također prilično posebna. Naime, Caiola je bio prvi čovjek na svijetu koji je naručio i kupio Paganijev automobil.


Pagani Huayra Roadster BC

Pagani Huayra Roadster BC

Pagani Huayra Roadster BC


Zahvaljujući tome, Pagani je još 2016. godine odlučio napraviti limitiranu seriju Huayre pod imenom Huayra BC. Sada je na rad došao i Roadster. Unatoč tome što je zamišljen kao unikatni automobil, zahvaljujući velikom interesu kupaca, Pagani će Roadster BC proizvesti u čak 40 primjeraka. Cijena je očekivano prava sitnica, 3.7 milijuna Eura!

Pogonska jedinica u Huayri je jednako posebna kao i cijeli automobil. Radi se o 6.0-litrenom V12 motoru iz Mercedesa, napravljenom isključivo za potrebe Paganija. Proizvodi impresivnih 800 KS uz velikih 1,050 Nm okretnog momenta. To je 40 KS i 50 Nm više nego li ima standardna verzija Roadstera. Pagani za sada nije izašao sa službenim podacima o performansama automobila ali ne sumnjamo da su fantastične.


Pogledaj galeriju


Pagani Huayra Roadster BC

Povratak na vrhpointer
Zatvori X