Pretraži
WRC Njemačka; Samo ću reći : bio je to vikend letećih Toyoti

WRC Njemačka; Samo ću reći : bio je to vikend letećih Toyoti

Objavljeno: 26/08/2019 / Autor: Petar Bondek / [email protected] Motor Corporation

Navodno je šef Toyota Gazoo Racing Teama, legendarni Tommi Mäkinen u srijedu u Frankfurtu od kontrole leta zatražio dozvolu za prelet Panzerplatte za svoja tri tvornička Yarisa. Zahtjev je očigledno – odobren!

Teško da možete zamisliti boljeg šefa momčadi u WRC-u od Tommija Mäkinena, genijalca iz Jyväskyläe, četverostrukog prvaka svijeta, koji (pazite sad ovo) ne posjeduje NIJEDAN Mitsubishi Lancer Tommi Mäkinen Edition Evo VI! Legendarni Tommi nikad nije vozio Toyotu (osim Corolle na Race of Champions 1999. na Kanarima), a sada pod svojom komandom ima 130 članova tvorničke Toyotine Gazoo Racing momčadi koji su očigledno u vrhunskoj formi…

Sam šef Tommi zna odraditi oko 5.000 testnih kilomeatara godišnje u Yarisu WRC, pa stoga nije ništa čudno da izgleda tako dobro posljednje dvije godine…I Tommi i Yaris, naravno!

 

Prednost domaćeg terena za Toyotu?

Zli jezici će reći da je normalno da Toyota dominira na Panzerplatte, jer je Njemačka zapravo Toyotin domaći teren – što je naravno – točno!

Toyota Motorsport GmbH je bazirana u Kölnu, gdje se sklapaju, nabrijavaju i testiraju i motori, koji su sjajno odradili vikend. Odlično posložena vozačka postava crno-crveno-bijelih je preuzela konce drugog dana na Panzerplatte i nije ih ispuštala sve do kraja…Meeke je uspio ostati na cesti, Latvala je opet rutinski odradio brzince, dok je konkurencija (Ogier i Neuville) izgledala nekako podređeno – Yarisi WRC iz rallyja u rally izgledaju sve moćnije, stabilnije i nadasve – brže.

Nakon Finske i Njemačke stiže naporan, zahtjevan i vrlo grbav turski rally, koji uvijek izbaci dva-tri iznenađenja – i desetak automobila…Mnoge posade se nađu u potrazi za najboljim kebabom znatno ranije nego što su to planirale!

FINALNI Rezultati, RALLYE DEUTSCHLAND

 
1 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 3h15m29.8s
2 Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +20.8s
3 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +36.0s

4 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +58.5s
5 Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m16.6s
6 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m46.2s
7 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) +1m56.3s
8 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroën C3 WRC) +2m02.2s
9 Gus Greensmith/Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) +6m22.2s
10 Takamoto Katsuta/Daniel Barritt (Toyota Yaris WRC) +8m19.2s

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X