Pretraži
WRC Meksička auto-tortura završila pobjedom Ogiera; Ott Tänak ostaje u ukupnom vodstvu!

WRC Meksička auto-tortura završila pobjedom Ogiera; Ott Tänak ostaje u ukupnom vodstvu!

Objavljeno: 11/03/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Lulop.com

Čim se WRC vozači ukrcaju na let za Mexico moraju biti spremni za slomljena srca, a ni ovaj puta nije bilo ništa drugačije!Meksiko je kostolomac kakav je nekad bio Akropolis, doslovno mehanička noćna mora, što se nekoliko puta potvrdilo ovaj vikend. Toyota je došla s naletom, s tri vozača u odličnoj formi i automobilom koji brani naslov u poretku konstruktora, Citroën se nadao još jednom zecu iz Sebovog šešira a M-Sport Ford je nade položio u talent Elfyna Evansa.

Tko bi rekao – nikome molitve nisu ostale neuslišene!Ogier je ono što je u MotoGP-u Desmo Dovi – vrhunski taktičar koji vozi dovoljno brzo da pobijedi -ostali su tu da riskiraju! Meksiko je tradicionalno bacio nekoliko klipova pod noge – onih kamenih naravno- pa se od vodstva u subotu morao oprostiti i Colinov štićenik Kris Meeke.

Naravno, Ogier je odmah prešao u vodstvo te čekao eventualni totalni napad Otta Tänaka u zadnjim etapama rallyja. Svi su imali problema s gumama, a Jari Matti Latvala i sa strujom, ali je ponovno startao u subotu, uz glave pod poklopcem motora nekoliko minuta prije Power Stagea.

Na njemu je Tänak opet probušio gumu i oprostio se od dodatnih bodova, no uspješni prolazak na drugo mjesto ispred Fieste Elfyna Evansa mu je najbolji mogući meksički suvenir – nakon sombrera, naravno!Ono što je zabrinjavajuće je lošija forma (od očekivane) nekako samozatajnog predsezonskog favorita za naslov – Thierryja Neuvillea u Hyundaiju i20 Coupe WRC-u. Četvrto mjesto i nula pobjeda nakon tri rallya iza nas su daleko od veselih prognoza iz Hyundaijevog tabora. Kakvo fantastično zagrijavanje za  Tour de Corse!Pogledaj galeriju

RALLY MEXICO ukupni poredak

  1. Sebastien Ogier / Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) 3h37m08.0 s
  2. Ott Tänak / Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +30.2 s
  3. Elfyn Evans / Scott Martin (Ford Fiesta WRC) +49.9 s
  4. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m27.0 s
  5. Kris Meeke / Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +6m06.2 s
  6. Benito Guerra / Jaime Zapata (Skoda Fabia R5) +15m35. 5s
  7. Marco Bulacia Wilkinson / Fabian Cretu (Skoda Fabia R5) +18m51.5 s
  8. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +18m55.9 s
  9. Dani Sordo / Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +22m44.1 s
  10. Ricardo Trivino / Marc Marti (Skoda Fabia R5) +30m13.8 s

WRC Mexico

Povratak na vrhpointer
Zatvori X