Pretraži
WRC 2019 premijera na Autosport International Showu; još samo deset dana do Monte Carla!

WRC 2019 premijera na Autosport International Showu; još samo deset dana do Monte Carla!

Objavljeno: 14/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Copyright: Red Bull Media Pool

Sve je spremno, prvi predsezonski testovi u Švedskoj, Francuskoj i Španjolskoj su gotovi, naljepnice su pobacane na dosad bijele karoserije i svi uglavnom čekaju Seba Loeba da se vrati s rallyja Dakar pa da mogu u karavani krenuti prem Alpama. Svi su otkrili boje zajedno, na Autosport International showu u Birminghamu, a izazivači za naslov su isti kao i prošle godine, samo što su neki promijenili momčadi/boje.

Među njima je posada prvaka – Ogier/Ingrassia koji se nakon sedam godina vraćaju u Citroën gdje je došao i Lappi, Meeke se preselio u Toyotu, Suninen i Evans će biti u plavoj Fiesti, a najveći favoriti uz Ogiera ostaju Toyotin Ott Tänak i Hyundaijev Neuville koji će imati pojačanje u veličini Seba Loeba. Sve najavljuje legendarni okrašaj neviđen od generacije McRae/Sainz/Mäkinen /Solberg/Loeb, a automobili izgledaju i zvuče vrhunski.

Prognoza za Monte? Samo južina i kiša, bez oubičajenog snijega i leda, što je velika šteta, no ne bi bilo prvi put da prognostičari promaše cijelu loptu. Ona druga prognoza? Tänak izgleda neuzaustavljivo, Ogier će skupiti svaki mogući bod, Neuville mora smiriti živce a Fordovi dečki nemaju apsolutno ništa za izgubiti, baš kao ni Loeb, koji vozi iz čistog gušta i nevjerojatne navike pobjeđivanja.


Uz navedene


treba pozdraviti i R5 Proton Iriz koji će debitirati ove godine, najvjerojatnije na Monteu, a u njemu možda zasja i neka nova buduća WRC zvijezda? S WRC-om se nikad ne zna!

Pogledaj galeriju

WRC 2019

Povratak na vrhpointer
Zatvori X