Pretraži
VW-ov električni kombi postaje oficijalno servisno vozilo za VW ID. R (znate onaj što je oborio rekord Pikes Peaka)

VW-ov električni kombi postaje oficijalno servisno vozilo za VW ID. R (znate onaj što je oborio rekord Pikes Peaka)

Objavljeno: 28/11/2018 / Autor: Mihael / Foto: Volkswagen

Simpatični koncept VW ID Buzz dobio je novu ulogu, mora sa alatom okolo juriti za munjevitim ID R-om koji je nedavno postavio novi rekord na legerdanoj brdskoj utrci Pikes Peak u Sjedinjenim Američkim Državama.

ID Buzz Cargo predstavlja gospodarsku verziju vozila koje inače znamo kao koncept imena ID Buzz. Volkswagen ističe kako je Buzz u obje varijante, onoj putničkoj i ovoj gospodarskoj u mogućnosti prevaliti put od 320km do 550km, ovisno o veličini i kapacitetu kompleta akumulatrorskih baterija kojima je pojedini primjerak opreljen. Buzz je napravljen na novoj modularnoj platformi VAG grupacije, imena MEB.

Modularna platforma sama po sebi predviđa i omogućuje velik broj mogućnosti za kombiniranje dijelova i opreme za vozila. Volkwasgen je predvidio dva kompleta akumulatorskih baterija za Buzz kombije. Za zahtjevnije korisnike tu je komplet od 111 kWh što omogućava maksimalnu autonomiju vozila. Manje zahtjevni korisnici koji svoj Buzz planiraju koristiti više u urbanim sredinama gdje relacije nisu tako dugačke a mreža punionica razvijena, zadovoljit će se kompletom baterija od 48 kWh.


Volkswagen ID Buzz Cargo

Volkswagen ID Buzz Cargo

Volkswagen ID Buzz Cargo


Pogon ID Buzza je riješen pomoću elektromotora snage 204 KS koji se nalazi na stražnjoj osovini. Zahvaljujući ranije spomenutoj modularnoj platformi, vrlo je jednostavno ID Buzza pretvoriti u vozilo sa pogonom na sve kotače. Do rješenja se dolazi postavljanjem dodatnog elektromotora na prednju osovinu.

U svakom slučaju, elektromotor dobiva struju iz ugrađenog kompleta akumulatorskih baterija, radilo se o slabijoj i jačoj izvedbi koja prije svega utječe na domet i autonomiju vozila s jednim punjenjem. Najveća brzina simpatičnog Volkswagenovog kombija je elektronički ograničena na 159 km/h a ne sumnjamo da bi mogao ići i osjetno brže s obzirom na snagu motora.

Najraniji trenutak kada bismo mogli očekivati električnog ID Buzza u njegovoj proizvodno tržišnoj varijanti je tijekom 2022. godine u Europi.


Pogledaj galeriju


Volkswagen ID Buzz Cargo

Povratak na vrhpointer
Zatvori X