Pretraži
VW kategorički tvrdi da će tržištu ponuditi duplo jeftinije automobile od Teslinog Modela 3

VW kategorički tvrdi da će tržištu ponuditi duplo jeftinije automobile od Teslinog Modela 3

Objavljeno: 27/10/2018 / Autor: Mihael / Foto: Volkswagen

Volkswagen je uložio značajna financijska sredstva u projekte razvoja električnih automobila koje promovira putem raznih medijskih i marketinških kanala već dulji niz godina. Posljednja objava na tu temu govori o moderniziranim tvornicama namijenjenim za proizvodnju velikih serija električnih automobila.

Početnu fazu proizvodnje auta na struju iz VW-a za očekivati je u 2019. godini a dugoročni plan iz VW-a podrazumijeva elektrifikaciju cijele ponude modela zaključno sa 2030. godinom.

Mnogi od nas još uvijek pod snažnim dojmom Dieselgatea koji je značajno narušio ugled Volkswagena, sa sumnjom gledamo na njihov razvoj ekološki osviještenih električnih vozila. Unatoč tome, uzevši u obzir proizvodni i know-how kapacitet koji se nalazi u VW-u, drago nam je čuti da rade na razvoju tehnologije za opće dobro.


VW električna ofenziva

VW električna ofenziva

VW električna ofenziva


Ukoliko uspiju ostvariti svoje ciljeve te ponuditi tehnologiju na razini Tesle ali u pola cijene, nema šanse da ih odbijemo za jedan probni džir u tom modelu koji bi predstavljao fenomenalan omjer uloženo – dobiveno za električni auto.

Iz redova Volkswagena ne izlaze u javnost sa konkretnim modelima koji bi ozbiljno poljuljali Teslinu dominantnu poziciju, osobito na sjevernoameričkom tržištu. Možemo sami pretpostaviti o čemu bi se moglo raditi. Prvi VW-ov potpuno električni model imena I.D. očekuje se na tržištu u isto doba kad bi trebala krenuti VW električna ofenziva.

O malom VW-u I.D. ne postoji puno podataka, ali špekulira se o cijeni od oko 24,000 Eura što svakako nije pola u odnosu na 46,000 Eura koliko košta Tesla Model 3. Ipak, električni automobil kompaktne klase za cijenu malo bolje opremljenog Golfa jest vrlo atraktivna propozicija koju valja bolje istražiti.


Pogledaj galeriju


VW električna ofenziva

Povratak na vrhpointer
Zatvori X