Pretraži
VW je opet “zagubio” slike svog novog električnog automobila pa su evo osvanule na Internetu

VW je opet “zagubio” slike svog novog električnog automobila pa su evo osvanule na Internetu

Objavljeno: 08/05/2019 / Autor: Mihael / Foto: VW / Automedia

Stvaranje „hypea“ od pojedinih automobila je za neke proizvođače pa tako čini se i Volkswagenov ID kompakt postalo „olimpijskom disciplinom“. Omaklo im se ovaj put u nizozemskom ogranku Volkswagena gdje su im navodno slučajno procurile slike odnosno video koji zorno prikazuje VW ID.3, kako ga zovu u spornom uratku.

Ovi najnoviji prikazi električnog kompakta pokazuju nam da će on preuzeti brojna estetska rješenja od postojećeg mu brata koji ispušta neugodne plinove, VW Golfa. Tu su naravno slične vanjske dimenzije, iako nam je već poznato da će ID kompakt biti osjetno prostraniji unutra, gotovo identična prednja svjetla i naravno prepoznatljivo „lice“. Time Volkswagen igra ipak na donekle sigurnu kartu, povezujući inovativni električni kompakt sa svojim još uvijek najpopularnijim modelom automobila.

Kratka hauba, zbog izostanka motora na tom mjestu te povećani prednji prozori na prednjim vratima, ukazuju na najavljano povećanje prostora za putnike i njihove stvari. Od tih istih kupaca, Volkswagen počinje zaprimati rezervacije od 8. svibnja ove godine. Službenih informacija o cijeni automobila još uvijek nema na Volkswagenovim internetskim stranicama, ali kako je već najavljivano, možemo očekivati cijenu od oko 30,000 Eura.


Curenje ID-a Nizozemskoj

Curenje ID-a Nizozemskoj

Curenje ID-a Nizozemskoj


Prema informacijama iz slučajno objavljenog videa, Volkswagen navodi da će ID.3 imati domet s jednim punjenjem od 550 kilometara, iz čega možemo zaključiti da će imati u ponudi komplet najsnažnijih baterija VW-a, onih od 82 kWh. To b ujedno trebala biti i najbolje opremljena varijanta ID kompakta. Pored ove, možemo očekivati još vrlo vjerojatno tri verzije automobila, barem kada su kompleti baterija u pitanju. Trebale bi biti dostupne baterije od 48 kWh, zatim 55 kWh te 62 kWh nakon kojih slijedi spomenuti top model.

Uz ovako popularnu cijenu, kada uzmemo u obzir cijene ostalih električnih automobila, koje u pravilu osjetno nadilaze njihove rođake sa unutarnjim izgaranjem, onda nas ne treba iznenaditi agresivna strategija VW za ID kompakt. U 2020. godini, planiraju proizvesti 100,000 tih automobila dok pet godina kasnije imaju u planu tu brojku povećati za čak 10 puta!


Pogledaj galeriju


Curenje ID-a Nizozemskoj

Povratak na vrhpointer
Zatvori X