Pretraži
VW ID3 predstavljen u Frankfurtu. Istinski nasljednik Golfa ide 100% na struju!

VW ID3 predstavljen u Frankfurtu. Istinski nasljednik Golfa ide 100% na struju!

Objavljeno: 11/09/2019 / Autor: Mihael / Foto: Volkswagen

VW ID3 : Nakon što su proizveli 20 milijuna Buba i čak 35 milijuna Golfova, za Volkswagen je došlo opet to vrijeme. Trenutak kada se svijet upoznaje sa novi narodnim automobilom koji dostojno može zamijeniti Golfa kada za to dođe trenutak. Za sada će se još uvijek proizvoditi jedan uz drugoga, dajući si uzajamni legitimitet.

Sviđalo se to nama ili ne, motori s unutarnjim izgaranjem nemaju osobito dugu budućnost pred sobom. Preostalo im je još pokoje desetljeće a VW ID3 predstavlja električnu budućnost osobnih automobila za „malog“ čovjeka. Samo ime ID3 ukazuje na treću generaciju narodnog automobila, a prve dvije smo spomenuli na početku.

Novi ID3 bit će prvi namjenski potpuno električni automobil iz Volkswagena koji će ići u masovnu proizvodnju a ujedno se radi o prvo automobilu napravljenom na inovativnoj MEB platformi kakvu će imati cijela ID serija automobila ali i brojni drugi modeli unutar i izvan VAG grupacije. MEB je namjenski napravljen kao temelj za električne automobile čime se maksimalno iskorištava prostor u kabini i položaj pogonskog sklopa i baterija.


VW ID3

VW ID3

VW ID3


Volkswagenova nova narodna uzdanica dolazit će u tri izvedbe u kontekstu pogonskog sustava i kapaciteta baterija. Početna varijanta imat će baterije kapaciteta 45 kWh uz domet od 330 kilometara. Zatim slijedi snažnija verzija sa 58 kWh s dometom od 420 kilometara a vrhunac redovne ID3 ponude nudit će 550 kilometara dometa iz 77 kWh baterija.

Dva ulazna modela imat će snagu od 147 KS a najsnažniji 201 KS, a svi okretni moment od 310 Nm. Volkswagen šuška i o modelu sa oznakom R, međutim on neće biti spreman za tržište zajedno sa modelima iz redovne ponude. Inženjerima je potrebno još vremena da definiraju što bi zapravo R trebao predstavljati u svijetu električnih automobila ali ga možemo očekivati u razdoblju kraćem od pet godina.

VW još uvijek nije izašao u javnost sa svim specifikacijama novog ID3 kompakta ali vjerujemo da to možemo očekivati kroz nekoliko dana. Do sada je VW isticao da automobil neće koštati više od 30,000 Eura u Njemačkoj što ga stavlja u vrl konkurentnu poziciju. Proizvodnja kreće krajem ove godine, a prvi primjerci isporučit će se kupcima početkom ili sredinom 2020. godine.


Pogledaj galeriju


VW ID3

Povratak na vrhpointer
Zatvori X