Pretraži
VW Golf GTI druge generacije sa motorom straga i bolesno širokim bokovima postaje stvarnost

VW Golf GTI druge generacije sa motorom straga i bolesno širokim bokovima postaje stvarnost

Objavljeno: 07/04/2020 / Autor: Mihael / Foto: Khyzyl Saleem

Golf GTI mk2 widebody – Divlji koncepti automobila razuzdanog dizajna najčešće su plod bujne mašte onih koji neprestano sanjare o nabrijanim i brzim automobilima. Nije rijedak slučaj da se oni temelje na već postojećim modelima jer asocijacije iz stvarnog života ono su što daje dobar temelj koji potom možemo graditi i nadograđivati kako nam god srce želi. Nažalost, mnogi od nas ograničeni su talentom da neke svoje ideje pretoče u svima vidljive prikaze, slike ili nacrte.

Drugi pak imaju možda i više nego dovoljno talenta i znanja kako vlastite ideje pretočiti u nešto opipljivije, ali to pak jako rijetko nadilazi virtualni svijet dizajna i studija. Sigurni smo da je najmanje je onih kojima se sve nekako poklopi pa ispadne da imaju odličnu ideju u kombinaciji sa talentom a na kraju i spremnog poslovnog partnera jednakog entuzujazma uz dovoljnu razinu stručnosti i resursa da sve to pretvori u stvarnost.

  

E, takav slučaj zadesio je dizajnera i umjetnika pod imenom Khyzyl Saleem. Posljednji uradak s njegovim potpisom temelji se na Golfu GTI, ali ne onom kultnom, prve generacije, već na nešto manje pamtljivoj drugoj generaciji najpoznatije sportske verzije Golfa. Ipak, Golf je u pitanju pa će svatko i bez puno zagledanja prepoznati kultni gradski kompakt.


Golf GTI mk2 widebody

Golf GTI mk2 widebody

Golf GTI mk2 widebody


 

Golf GTI mk2 widebody

Khyzyl je svoj konceptni automobil snova javnosti predstavio još prije par mjeseci. U međuvremenu je pronašao partnere koji su prepoznali vrijednost njegovog dizajna, riječ je o tuning tvrtki JP Performance i Prior Designu.

Teško je ne primjetiti po čemu se sve ovaj budući automobil razlikuje od svoje serijske izvedbe. Kratak odgovor glasi otprilike ovako – svemu! Izuzetno široki bokovi gdje se kriju blatobrani i golemi kotači. Izvjesno je prema dostupnim slikama da će ovaj automobil imati i motor straga ali ne na uštrb stražnjih sjedala pa sumnjamo da inspiraciju od strane Porschea.


Pogledaj galeriju


Golf GTI mk2 widebody

Povratak na vrhpointer
Zatvori X