Pretraži
Vozila hitne pomoći kakva do sada još niste vidjeli – Nissan GTR i Chevrolet Corvette C7 Grand Sport

Vozila hitne pomoći kakva do sada još niste vidjeli – Nissan GTR i Chevrolet Corvette C7 Grand Sport

Objavljeno: 13/10/2019 / Autor: Mihael / Foto: Dubai Corporation For Ambulance Service via Facebook

Hitne službe u Dubaiju poznate su po svojem ekstravagantnom voznom parku, posebice tamošnje policijske snage. Sportski, brzi, skupocjeni i luksuzni automobili nisu nešto što na prvu vežete sa policijom, ali u Dubaiju je to normativ. Ispostavlja se da i hitna pomoć u Dubaiju ima svoje konje za trku.

Nedavne objave na društvenim mrežama hitne službe u Dubaiju otkrivaju da dio novog voznog parka čine Nissan GTR i Chevrolet Corvette C7 u izdašnoj Grand Sport verziji. Shvaćamo da je poanta hitnih službi da budu, kao što im i ime kaže, hitne ali nam nije potpuno razumljivo kako medicinsko osoblje u Dubaiju najerava na siguran način transportirati bolesnike do bolnice u sportskim dvosjedima.Slično kao i njihovi sestrinski modeli korišteni od strane policije i ostalih snaga reda, tako će i ovi sportski automobili u hitnoj službi prije svega imati paradnu ulogu za privlačenje turista i pokazivanje hedonizma na arapski način, čak i kada su hitne službe u pitanju.


In line with the World Heart Day this September, The Indian Consulate in Dubai, Dubai Corporation for Ambulance Services…

Posted by ‎Dubai Corporation For Ambulance Services – اسعاف دبي‎ on Thursday, 26 September 2019


GTR i Corvette, koliko im to njihova konstrukcija dopušta ipak će biti praktično opremljeni i korišteni za hitne intervencije. Oba automobila opremljena su defibrilatorima i ostalom opremom za izvođenje postupka oživljavanja a pored toga imat će i spremnike sa kisikom kako bi mogli osigurati funkcioniranje dišnog sustava onima kojima će to trebati.

Prema navodima hitne službe iz Dubaija, korištenjem ovih automobila vrijeme potrebno za dolazak na mjesto intervencije se doslovno prepolavlja, što bi moglo doprinijeti spašavanju ljudskih života. Kao što znamo, vrijeme dolaska hitne pomoći je ključan faktor u tome hoće li se osoba i u kojoj mjeri uspjeti oporaviti.

Osim ova dva najnovija automobila, hitna pomoć u Dubaiju je do sada koristila i druge sportske automobile visokih performansi a među njima su bili Lotus Evora, Dodge Challenger te par Fordova Mustanga. Njihov vozni park pak zvuči smiješno naspram voznog parka tamošnje policije koji je svojedobno obuhvaćao Bugatti Veyron Grand Sport, Porsche 918 Spyder, Aston Martin One-77, Lamborghini Aventador te brojne druge supersportske automobile.


Pogledaj galeriju


Hitna pomoć Dubai

Povratak na vrhpointer
Zatvori X