Pretraži
Volkswagenova premijera: Stigao je novi Golf 8 u karavanskom izdanju

Volkswagenova premijera: Stigao je novi Golf 8 u karavanskom izdanju

Objavljeno: 10/09/2020 / Autor: Tin / Foto: Volkswagen

Stigao je novi Golf 8 u karavanskom izdanju – Skoro godinu dana nakon premijere osme generacije Golfa, Volkswagen je konačno predstavio i karavansku verziju Variant. Riječ je o vrlo važnoj izvedbi za njemačkog proizvođača jer je upravo Variant izbor brojnih kupaca koji žele više praktičnosti i udobnosti.

Kao što je slučaj i s kompaktnom verzijom, novi Golf Variant je duži od prethodne generacije za 66 milimetara. Možda ne zvuči puno, ali upravo je taj razmak pridonio povećanju mjesta za putnike straga i povećanju prtljažnika. Tako sada prtljažnik ima obujam 611 litara, odnosno 1642 litre kada se preklope stražnja sjedala.


Stigao je novi Golf 8 u karavanskom izdanju

Stigao je novi Golf 8 u karavanskom izdanju

Stigao je novi Golf 8 u karavanskom izdanju


Stigao je novi Golf 8 u karavanskom izdanju

Dok je prednji dio automobila ostao prilično nepromijenjen, stražnji dio ipak ima razlika. Osim produženog prtljažnog prostora, vidljivo je stražnje staklo koje sada ima znatno veći nagib pa i sam poklopac prtljažnika stoga izgleda okomitije prema tlu.

Volkswagen je uz karavansku verziju Golfa odlučio ponuditi i posebni paket opreme imenom „Black Pack“. Naime, tim paketom će se svi kromirani elementi zamijeniti sjajno crnima pa će Variant u određenim bojama izgledati znatno bolje.

Golf Variant će se ponovno nuditi i u Alltrack verziji s povišenim ovjesom i crnim plastičnim dodacima koji pridonose izgledu crossovera. Ta verzija će dolaziti isključivo s 2,0-litrenim turbodizelašem koji razvija 200 konjskih snaga, a pogon će biti na sve kotače.Motorizacija je, osim u Alltracku, dobro poznata. U ponudi su 1,0-litreni i 1,5-litreni benzinci, 2,0-litreni turbodizelaš i mild-hybrid verzija (eTSI). No još uvijek nije poznato hoće li se i Variant nuditi s GTI, GTD i GTE verzijama, ali sudeći prema prošloj generaciji, takve motorizacije neće biti u ponudi.

Golf Variant je i u unutrašnjosti ostao kao kompaktna verzija. Kontrolna ploča je poprilično jednostavna s digitalnom instrument pločom i povećim dodirnim zaslonom smještenim na sredini ploče. Jedina prava razlika je u prostoru za putnike straga kojeg ima više zbog povećanja dužine karoserije.

Volkswagen još uvijek nije otkrio kakve cijene možemo očekivati te kad će se Variant pojaviti u prodaji. No vrlo je vjerojatno da će se prve narudžbe zaprimati već krajem ove godine ili početkom sljedeće, a ostali detalji će postati poznati uskoro.


Pogledaj galeriju


Stigao je novi Golf 8 u karavanskom izdanju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X