Pretraži
Volkswagen ulaže nevjerojatnih 60 milijardi Eura u razvoj „struje“

Volkswagen ulaže nevjerojatnih 60 milijardi Eura u razvoj „struje“

Objavljeno: 20/11/2019 / Autor: Mihael / Foto: VW

VW ulaže 60 milijardi Eura u razvoj električnih automobila : Volkswagen grupacija podiže ljestvicu uloga u električni pogon i sve povezane tehnologije na astronomsnkih 60 milijardi Eura kroz sljedećih pet godina. Predviđajući električni pogon kao ključ budućnosti, Volkswagne stavlja sve karte na tu obećavajuću tehnologiju.

Novi ulog od 60 milijardi Eura znači porast od otprilike 36% u odnosu na dosadašnje planove koji su podrazumijevali ulaganja u visini od 44 milijarde Eura. Na godišnjoj razini ta cifra se pretvara u 12 milijardi Eura namijenjenih za potrebe razvoja tehnologije električnog pogona, hibridizacije, električne mobilnosti i digitalizacije.Predsjedavajući u nadzornome odboru na kojem je i donešena odluka o povećanju ulaganja u električnu tehnologiju, Hans Dieter Poetsch kazao je – „Odlučno idemo sa transformacijom Volkswagen grupacije fokusirajući naša ulaganja na budućnost mobilnosti.“


VW ulaže 60 milijardi Eura u razvoj električnih automobila

VW ulaže 60 milijardi Eura

VW ulaže 60 milijardi Eura


Inače najveći svjetski proizvođač dizelaša, sada planira proizvesti oko 75 modela automobila na struju te oko 60 modela hibrida! Ključna stavka u svemu tome jest Volkswagenova MEB platforma na kojoj će se temeljiti sva ta sila električnih vozila. Također nam je već od ranije poznato da Volkswagen namjerava svoju MEB tehnologiju ponuditi i drugim, osobito manjim kompanijama za koje vjeruje da će ju znati i moći izvrsno iskoristiti.

 

VW ulaže 60 milijardi Eura u razvoj električnih automobila

Time se želi proširiti ponuda električnih automobila na tržištu i povećati njihova raznovrsnost. Velik broj modela koje planira na tržište izbaciti sam Volksawagen, dolaskom malih „start-upova“ tržištu se daje mogućnost da istraži i malo drugačija rješenja koja se inače ne bi uklopila u VW ponudu vozila. Tehnički gledano, zajednička platnforma za sva ta vozila jamči jednostavnost, lakoću i brzinu postprodajnih usluga, prije svega servisa.

Upravo je jedan od tradicionalnih aduta kojima Volksawgen dominira globalnom scenom fantastična servisna mreža i postprodajna usluga na svjetskoj razini. Volkswagen osjeća da mu konkurencija puše za vratom, tu prije svega mislimo na Teslu koja je nedavno izašla u javnost s informacijom da će prvu tvornicu u Europi napraviti upravo na teritoriju Njemačke.


Pogledaj galeriju


VW ulaže 60 milijardi Eura u razvoj električnih automobila

Povratak na vrhpointer
Zatvori X