Pretraži
Volkswagen Touareg R – Obiteljski SUV sa 16 KS manje od Ferrarija F40

Volkswagen Touareg R – Obiteljski SUV sa 16 KS manje od Ferrarija F40

Objavljeno: 25/02/2020 / Autor: Petar Bondek / Moćan, težak i hidridan...kao što bi svaki Touareg trebao biti! © Copyright Newspress Ltd

Volkswagen Touareg R – Pomalo bezobrazan naslov, ali je bar iz srca – stvarno me zanima za koga zapravo proizvođači stvaraju ovakve automobile!

Da, razumijem da su SUV-i još uvijek kruh i mlijeko koji hrane mnoga usta auto-industrije, ali mislim da je vrijeme da svi prestanu glumiti neku ekološku svijest proizvodnjom hibridnih XL dvotonaca…

 

Volkswagen Touareg R – Obiteljski SUV sa 16 KS manje od Ferrarija F40?

Možda Vi vidite neku širu sliku i stvarnu potrebu, no meni baš nije jasno zašto ova VW hrga mora imati samo 16 KS manje od Ferrarija F40. Ne radi se samo o VW-u, već o cijeloj industriji koja je zapela u limbu tehnologije koja je svrha samoj sebi.


Brži je od oblaka, ciklone i vremenske prognoze…savija prostor i vrijeme, ali nažalost i cestu ispod sebe! © Copyright Newspress Ltd


 

Sve što čovjeku treba za zabavu je 850 kg težak automobil s motorom od 200 KS da mu adrenalin bude u laganoj nijansi crvene svaki put kad sjedne za volan. Hibridi? Tko može prodavati hibride kao posljednju riječ tehnike? Ferdinand Porsche ga je napravio 1900.! Kao da prodajete Keopsovu piramidu pod posljednju riječ arhitekture! Da, posljednja Kufuova gajba je još uvijek zakon (za razliku od hibrida), no kako bi rekao Bare – Vrijeme je da se krene!

 Wolfsburg Top Secret – koliko stvarno teži mali R?

V6 TSI je najbolji dio cijele priče omotane u celofan s novim R logom, sam roka 250 kW/340 KS, no uz poticaj dva -tri elektrona i baterije priča odlazi na cijelih 462 KS i 700 Nm. Triple pasmaters, kad se sve tako daleko zakotrljalo?

 

Da, 4MOTION Active Control drži sve na mjestu, no isto tako stabilno bi izgledao i moj stan s pogonom na sve kotače i šest A1 listova sustava vozačke pomoći! 


Najbolji dio R-a je – Interije-R! Bez ikakve sumnje… © Copyright Newspress Ltd


Ovaj Plavac može ploviti samo na štrom sve do 140 km/h, što je zapravo impresivno, a tek onda TSI ulijeće bez pitanja – isto se događa i pri svakom dopodiranju papučice gasa! Lapiz Blue Metallic prekoocenaski brod jurca sve do blokade od 250 km/h, a za zaustavni put ne brinite – Big Blue (čija je prava težina izgleda Top secret u Wolfsburgu) ima i Front Cross Traffic Assist koji čita promet dok vi jurite,  a za svaki slučaj su Dynamic Road Sign Display i Lane assist dio serijske opreme.

Koliko je sve u Racing tonu govori i sam izbor lakometalne obuće – da li ste više u Suzuka raspoloženju s 21 inčem, ili ste spremni za Estoril od čak 22? Kad je bal – nek’ je Portugal!Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X