Pretraži
Volkswagen sprema najmanji ID.1 elektični model po cijeni manjoj od 20.000 Eur

Volkswagen sprema najmanji ID.1 elektični model po cijeni manjoj od 20.000 Eur

Objavljeno: 28/03/2020 / Autor: Mihael / Foto: VW

VW ID.1 – Volkswagenova ID serija nekima možda već ide i na živce, još malo pa će početi iskakati i iz paštete kako bi neki slikovito sročili. Njihova posljednja kreacija bi to doista i mogla učiniti. Naravno, ne nam ići na živce nego iskočiti iz paštete. Riječ je o najmanjem članu velike i brzorastuće ID električne obitelji. Ništa nije službeno, ali šuška se a sama logika nameće da bi se malni ID trebao zvati ID1. Barem ako ništa drugo, možete se osloniti na logiku kada su Nijemci u pitanju.

Za sada ćemo se morati zadovoljiti sa glasinama a onaj kojeg svi žarko iščekuju, urbani kompakt ID3 prema planovima ekipe iz Wolfsburga, trebao bi postati novi kralj električne kompaktne klase bliske nam budućnosti. On će time okrenuti novi veliki list u povijesti Volkswagena noseći na sebi breme svojih duhovnih prethodnika, legendarne Bube i vječnog Golfa.

  

Prema neslužbenim izvorima ID1 električni gradski supermini trebao bi ući u izravnu konkurenciju sa Hondom E i električnim Mini Cooperom SE. Navodno će ID1 imati dimenzije slične onima električnog e-Upa što u prijevodu znači pravilan oblik karoserije sa petora vrata i kratkim prevjesima te prostranom kabinom u ovom slučaju dodatno naglašenom zbog električne platforme.


VW ID.1 uskoro stiže

VW ID.1 uskoro stiže

VW ID.1 uskoro stiže


 

VW ID.1

S obzirom da će ID1 biti fokusiran na one kojima je vožnja u gradskoj sredini glavna stvar, ne trebamo očekivati komplet nekih velikih i snažnih baterija. Ono što možemo očekivati jesu najvjerojatnije dvije opcije baterija, slabija 24 kWh varijanta te ona snažnija i veća sa 36 kWh, koja će ujedno omogućiti i poneki dulji međugradski izlet.

Nećemo pogriješiti ako pretpostavimo da će 36 kWh baterija nuditi do 300 kilometara dometa na jednom punjenju. Izvjesno je da će ID1 biti opremljen jednim elektromotorom za koji jedino ostaje otvoreno na kojoj osovini će se nalaziti. Ukoliko bude poput Honde E, onda će imati pogon na stražnjoj osovini. Prema izvoru iz vrha Volkswagena, plan je prodavati ID1 za nešto manje od 20,000 Eura čime bi zasigurno bio jeftiniji od električne verzije Mini Coopera.


Pogledaj galeriju


VW ID.1

Povratak na vrhpointer
Zatvori X