Pretraži
Volkswagen se sprema predstaviti novi logo na salonu automobila u Frankfurtu

Volkswagen se sprema predstaviti novi logo na salonu automobila u Frankfurtu

Objavljeno: 24/08/2019 / Autor: Mihael / Foto: Volkswagen

Nova vremena donose neizbježne promjene za vodeću marku najveće europske grupacije u autoindustriji. Volkswagen će promijeniti svoj logo i predstaviti ga na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu koji će se održati u rujnu. Prema riječima ključnih ljudi u Volkswagenu, novi logo je napravljen kao znak promjene u filozofiji kompanije.

Modernizacija je proces koji se odvija u svim strukturama Volkswagena pa je sada na red došla i promjena logoa. Sve je počelo još prije nekoliko godina Dieselgate aferom nakon koje je Volkswagen ušao u turbulentno razdoblje u kojem se trebao braniti od brojnih kritika i sudskih procesa.

Aktualni logo Volkswagena u uporabi je od 2010. godine. Novi logo će zadržati slova V i W u krugu ali će biti jednostavnijeg izgleda i dvodimenzionalnog dizajna. Za razliku od trenutne situacije, slova V i W se više neće dodirivati a na automobilima će biti prikazan u sjajnoj bijeloj boji na crnoj podlozi. Ta kombinacija boja neće biti nepromjenjiva pa će tako automobili iz sportske GTI obitelji nositi crvenu verziju tog logoa.


novi VW logo

novi VW logo

novi VW logo


Novi logo je u potpunosti osmišljen i dizajniran unutar samog Volkswagena. Vodeći čovjek zadužen za marketing u Volkswagenu, Jochen Sengpiehl, opisao je aktualni trodimenzionalni logo kao već pomalo težak i neuklopiv u nove modele automobila koji se temelje na jednostavnosti i ekonomičnosti. Prelaskom na dizajn u dvije dimenzije, Volkswagenov logo se vraća svojim osnovama sa jasnim prikazom promatraču.

Rebrendiranje Volkswagen ujedno će donijeti i novu tipografiju, odnosno rečeno internetskim riječnikom, novi font slova. Osim toga, uz dosadašnje službene boje bijelu i tamno plavu, doći će i treća boja, svjetlo plava. Sve to dio je nove filozofije u Volkswagenu, koji nastoji izvući nešto pozitivno i naučiti nešto novo nakon Dieselgate afere. Prvi automobil koji će s novim logom izaći na tržište je VW Golf osme generacije.

Volkswagen si je zadao cilj da do 2025. godine prodaje milijun električnih automobila godišnje na globalnoj razini te time zauzme vodeću poziciju u autoindustriji kada su u pitanju ekološki osviješteni, prije svega električni automobili sa nultom stopom emisije štetnih plinova.


Pogledaj galeriju


novi VW logo

Povratak na vrhpointer
Zatvori X