Pretraži
Volkswagen pomaže ljudima osjetljivim na alergije

Volkswagen pomaže ljudima osjetljivim na alergije

Objavljeno: 31/08/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Volkswagen

Volkswagen sustavno pokušava pokazati koliko misli na svoje kupce te tvrdi da je razvio poseban sustav za automatsku kontrolu zraka, koji spriječava ulazak onečišćujućih čestica u automobil. Taj sustav je nazvao: Air Care Climatronic.


Golf


Prema podacima njemačkog udruženja oboljelih od alergija i astme, oko 20 posto svih Nijemaca u nekom će trenutku života oboljeti od peludne alergije.  Kako bi doskočio tom, nažalost sve ozbiljnijem zdravstvenom problemu, Volksvagen je novi sustav počeo isporučivati  u svim trenutačno dostupnim modelima Golfa, Tourana, Tiguana, Passata, kao i u novom modelu Pola.

Taj sustav koristi senzore za kvalitetu zraka s aktivnim biogenim filtrom koji je učinkovitiji od uobičajenih filtara peludi. Uz to, aktivni biogeni filtar spriječava ulazak gljivičnih spora i mini alergena u automobil.

Kada je Air Care funkcija aktivirana u sustavu klimatizacije, ulazni svježi zrak i udio recirkuliranog zraka unutar kabine se miješa i pročišćava, tako da kvaliteta zraka u automobilu ostaje uravnotežena cijelo vrijeme.


Pogledaj galeriju

Osim toga, senzor za kvalitetu zraka registrira prekomjerne količine određenih zagađivača u vanjskom zraku i prebacuje se, prema potrebi, na recirkulacijski način rada, čime spriječava ulazak vlastitog ispušnog plina ili drugih nezdravih elemenata.

Regulacija klimatizacije dolazi s tri načina postavki (nježnom, srednjom i jakom), koja odgovara svačijim željama. Nježna, primjerice, tako odgovara obiteljima s malom djecom.

Volkswagen, uz to, klimu može podesiti na finu razinu, zahvaljujući senzorima za sunce i vlagu, s tim da potonja osigurava zdravu razinu vlage i spriječava zamagljivanje prozora.


VW Touran


Volkswagen trenutno Air Care Climatronic nudi u novom Polo modelu, kao i svim Golf modelima opremljenim klima uređajima s dvije zone (za vozača i suvozača), dok Touran, Tiguan i Passat dolaze pak s klima uređajima s tri zone (s dodatnom individualnom kontrolom za putnike na stražnjem sjedalu).


Povratak na vrhpointer
Zatvori X