Pretraži
Volkswagen ID4 električni SUV se već neko (duže) vrijeme vozi EU cestama no na tržište neće stići prije 2021. godine.

Volkswagen ID4 električni SUV se već neko (duže) vrijeme vozi EU cestama no na tržište neće stići prije 2021. godine.

Objavljeno: 04/11/2019 / Autor: Mihael / Foto: Screenshot / VW

Nova fotografija prikazuje nadolazeći automobil u novoj kamuflaži flourescentnih boja. Izgleda kao da dolazi direktno s nekog rave partya, ali svejedno se jasno razaznaju linije automobila u njegovoj finalnoj formi. Zajedničke linije i dizajnerska rješenja sa sestrinskim električnim gradskom kompaktom ID3 su neizbježni. Ulažući ogromna sredstva u novu ID seriju, Volkswagen nastoji oformiti novi dizajnerski jezik prepoznatljiv za električnu seriju.

Električni crossover SUV činit će ključan element u Volkswagenovoj ID seriji s kojom želi ući na globalno tržište, prije svega Sjeverne Amerike i Europe. SUV ID4 će u odnosu na kompaktni ID3 zadržati prepoznatljive elemente koji ih povezuju ali će u skladu sa svojom klasom biti viši i veći sa karakterističnim elementima SUV-a.Podsjetimo, prvi susret sa SUV-om u ID seriji dogodio se preko ID Crozz koncepta od kojeg ID4 nasljeđuje dobar dio svoga izgleda a proizvodna verzija Crozza pod imenom ID4 dolazit će u dvije kaorserijske izvedbe. Prva je u klasičnijoj SUV formi ravnoga krova dok će druga biti crossover između SUV-a i kupea. Model ID4 će se proizvoditi u Europi, Kini i Sjedinjenim Američkim Državama, potvrđujući svoj status globalnog modela.


VW ID4

VW ID4

VW ID4


Završna verzija ID4 SUV-a doći će na tržište Europe sredinom 2021. godine, otprilike godinu dana kasnije nego li će na tržište izaći ID3 gradski kompakt koji će predstavljati prepoznatljivo lice električne ID serije automobila. Osim prepoznatljivog dizajna, ID seriju će karakterizirati i modularna platforma koja bi ID4 SUV-u trebala omogućiti više izvedbi, od onih jeftinijih pa do skupljih.

Povoljnije verzije ID4 bi trebale imati samo jedan elektromotor i pogon isključivo na prednje kotače u kombinaciji s manjim kompletima baterija. S druge strane bogato opremljeni i skuplji primjerci ID4 bi trebali dobiti dva elektromotora, jedan po osovini što znači i pogon na sve kotače.


Pogledaj galeriju


VW ID4

Povratak na vrhpointer
Zatvori X