Pretraži
Volkswagen ID Lounge bit će predvodnik u budućoj paleti električnih automobila iz Wolfsburga

Volkswagen ID Lounge bit će predvodnik u budućoj paleti električnih automobila iz Wolfsburga

Objavljeno: 12/12/2018 / Autor: Mihael / Foto: Volkswagen

Okvirne veličine slične onoj dobro nam poznatog Touarega, ID Lounge je insajdersko ime za Volkswagenovu električnu perjanicu s kojom će doći i ostali modeli napravljeni na istoj modularnoj platformi. ID će biti svojevrsna nova serija unutar Volkswagenove ponude automobila, a zahvaljujući čijoj oznaci ćemo odmah znati da se radi o modelima na struju.

Međuosovinski razmak kod ovog pozamašnog vozila bit će 3300 milimetara što je ujedno i maksimum koji dopušta modularna platforma oznake MEB. Isti taj format platforme Volkswagen je koristio i na konceptnom ID Buzz malom putničkom kombiju ili velikom monovolumenu, kako vam drago.

ID Lounge imat će tri reda sjedala koja će ukupno moći primiti sedam putnika uključujući i vozača. Volkswagen ga planira predstaviti javnosti na salonu automobila u kineskom Šangaju koji će se održati sljedeće godine u travnju. Osim dimenzijama, ID Lounge će parirati tradicionalnom Touaregu i tržišnom pozicijom jer će predstavljati top model u klasi, barem kada su električna vozila u pitanju.


ID Lounge veliki SUV

ID Lounge veliki SUV

ID Lounge veliki SUV


Ovaj električni SUV bit će pogonjen s dva elektromotora, jedan na prednjoj osovini a drugi na stražnjoj tako da će razumljivo imati i pogon na sve kotače. Isti takav sustav smo već imali prilike vidjeti na ID Buzzu koji je sa takvom konfiguracijom isporučivao najveću snagu od 374 KS.

U kompletu sa ovim pogonskim sustavom, očekujemo da će ID Lounge biti dostupan set akumulatorskih baterija od 111kWh što će mu omogućavati respektabilan i upotrebljiv domet od 600 km s jednim punjenjem.

Suprotno dosadašnjim glasinama i uvjerenju javnosti, prvi model iz ID serije neće se zvati Neo kada dođe na tržište. Neo je također kao i Lounge radna verzija imena koja se neće koristiti u marketinške svrhe kada prvo ID vozilo dođe na tržište. S obzirom da ova informacija dolazi od anonimnog izvora dobro upućenog u planove Volkswagena, nemamo razloga sumnjati u dane tvrdnje.


Pogledaj galeriju


ID Lounge veliki SUV

Povratak na vrhpointer
Zatvori X