Pretraži
Volkswagen ID Crozz – električni VW SUV već je viđen na ljetnim treninzima

Volkswagen ID Crozz – električni VW SUV već je viđen na ljetnim treninzima

Objavljeno: 30/07/2019 / Autor: Mihael / Foto: autoblog.com

VW ID Crozz, električna SUV uzdanica, za koju se očekuje da će ići u proizvodnju nakon električnog kompakta ID3, viđena je na ljetnim testiranjima na vijugavom komadu asflata kroz makiju. Dok Volkswagen koristi vruće ljetne dane za testiranje električnog SUV-a u ljetnim vremenskim uvjetima, konkurencija i cijela javnost s nestrpljenjem isčekuju što će to VW zapravo lansirati u svojoj nadolazećoj ID seriji.

Za sada nije poznato niti kako će se točno zvati električni SUV iz Volkswagena, ali nagađa se da će se ime Crozz, koje je korišteno za konceptni automobil, preskočiti. Vjerojatnije je da će SUV dobiti numeričko ime, poput bratskog modela ID3 koji bi trebao žariti i paliti u električnoj Golf klasi.

Usprkos već uobičajenoj monokromatskoj kamuflaži kakvu svi proizvođači koriste kada žele sakriti estetska i dizajnerska rješenja na svojim automobilima, vidimo da ova testna verzija budućeg ID SUV-a zadržava brojne elemente koje smo imali priliku vidjeti na konceptnom Crozzu, prvi puta viđenome još 2017. godine.


VW ID Crozz kamuflaža

VW ID Crozz kamuflaža

VW ID Crozz kamuflaža


Automobil bi trebao doći u dvije karoserijske izvedbe. Jedna je sličnija konceptu iz 2017. godine, što bi značilo da se radi o kupeovskom SUV-u spuštenog stražnjeg dijela krova. Druga verzija bi trebao biti SUV klasičnijeg izgleda kakav vidimo na slikama u punoj kamuflaži.

Zna se da će se ID Crozz ili kako će se već zvati njegova komercijalna izvedba, proizvoditi u tri države na tri kontinenta. Pored matične Njemačke, Volksawgen će ga proizvoditi još u Sjedinjenim Američkim Državama te u Kini, otkud će najvjerojatnije ići na lokalna ili regionalna tržišta. Time ID SUV učvršćuje svoju ključnu poziciju globalnog modela s kojim VW želi imati jedinstvenog predstavnika u klasi.


Pogledaj galeriju


VW ID Crozz kamuflaža

Povratak na vrhpointer
Zatvori X