Pretraži
Volkswagen ID.3 još nije ni počeo s isporukama kupcima, a već dobio priznanje „Best of Best“

Volkswagen ID.3 još nije ni počeo s isporukama kupcima, a već dobio priznanje „Best of Best“

Objavljeno: 08/05/2020 / Autor: Tin / Foto: netcarshow.com

Volkswagen ID.3 dobio priznanje “Best of Best” za dizajn – Volkswagen Golf je vjerojatno najpoznatiji, a nerijetko i najprodavaniji europski automobil. No nedavno je njemački proizvođač predstavio njegovog električnog nasljednika za kojeg se očekuje da bi mogao napraviti revoluciju kakvu je i sam Golf nekada napravio. Riječ je o modelu ID.3.

Iako bi ID.3 tek trebao početi s isporukama svojim prvim kupcima, Volkswagen je za njega već dobio prestižne nagrade u Automotive Brand Contestu 2020., koji održava njemački dizajnerski odbor. Upravo su članovi tog odbora izjavili da su ostali impresionirani suvremenim i izražajnim dizajnom ID.3-a.


VW na mukama zbog ID3

VW na mukama zbog ID3

VW ID.1 uskoro stiže


Tako je ovaj potpuno novi model dobio titule „Best of Best“ u segmentima vanjskog dizajna velikoserijskih proizvođača i dizajna unutrašnjosti također u klasi velikoserijskih proizvođača. Šef dizajna VW-a Klaus Bischoff navodi kako ovo priznanje dokazuje da je Volkswagen na pravom putu ka svojoj potpunoj elektrifikaciji. Tvrdi da bi upravo ID.3 trebao biti vjesnik dizajnerske ere u kojoj bi se virtualno kreirala najbolja korisnička iskustva.

Volkswagen ID.3 dobio priznanje “Best of Best” za dizajn

No zanimljivo je da su priznanja svejedno uručena iako je ID.3 sam odgođen s isporukama zbog velikih problema sa softverom. Brojni izvori čak navode da je softver ovog modela toliko loš da su test vozači gotovo svakodnevno prijavljivali probleme i bugove.

Prema izvorima bliskima proizvođaču, Volkswagen razvija potpuno novi operativni sustav za automobile u suradnji s Daimlerom. Naime, ova dva njemačka proizvođača žele napraviti softver koji bi bio iznimno konkurentan Teslinom, ali prema gore navedenim činjenicama, čini se da je to još uvijek neuspješno.Priznanja koja je ID.3 dobio od Njemačkog dizajnerskog odbora su poprilično impresivne, ali neki od stručnjaka navode svoje sumnje. Naime, isti odbor održava i Automotive Brand Contest i dodjelu nagrada za njemački dizajn, a za razliku od drugih sudačkih tijela, njemački dizajnerski odbor se financira kroz uplate pobjednika ceremonije.

Sama činjenica da je tijekom 2018. godine uručeno preko tisuću ovakvih titula različitim proizvođačima, postaje u najmanju ruku čudna. Stoga ako nekoga zapravo i motiviraju ovakve titule za kupovinu automobila, svakako bi valjalo pričekati one odbore koji imaju neovisno financiranje.Volkswagen ID.3 dobio priznanje “Best of Best” za dizajn

Povratak na vrhpointer
Zatvori X