Pretraži
Vojni Mercedesi G-klase na prodaju. Većinom za manje od 20,000 Eura! Mislite da vrijede ?

Vojni Mercedesi G-klase na prodaju. Većinom za manje od 20,000 Eura! Mislite da vrijede ?

Objavljeno: 11/01/2020 / Autor: Mihael / Foto: Lorinser

Vojne G klase na prodaju – Izdržljivost i kvaliteta Mercedeovih automobila je globalno poznata stvar. Kada je G klasa u pitanju, onda kolokvijalno rečeno sve to možete podići na kvadrat jer to je praktički nezaustavljiv automobil. Penjanje po planinama i drugim oblicima teško prohodnog terena za G klasu spadaju u domenu domaće zadaće, reklo bi se rutine.

S godinama je G klasa postala statusnim simbolom pa je od spartanskog funkcionalnog terenca postajala sve luksuznija i opremljenija. Naravno, to je utjecalo i na cijenu tako da smo danas došli do toga da nekada funkcionalnog terenca plaćate otprilike jednako kao i novu S klasu. Istina, nije da plaćate uzalud jer G klasa već dugo godina nudi luksuz i komfor na najvišoj razini pa ako pri ruci nemate 100-injak tisuća Eura, bolje tražite neko drugo prometalo.

Koža, velur, alcantara, tikovina, karbon, sve su to materijali koji mogu krasiti suvremenu G klasu ukoliko se za njih odlučite, opcija je napretek. Naravno tu je i automatska klima sa više zona nego li možete nabrojati, masažna grijana i hlađena sjedala, podesiva u svim smjerovima i koja sve to skupa memoriraju za svakog vozača posebno. Još da ne počnemo govoriti o izboru onoga ispod haube, AMG i sva ostala čudesa…


vojne G klase na prodaju

vojne G klase na prodaju

vojne G klase na prodaju


 

Vojne G klase na prodaju

Zvuči li vam sve ovo malo pretjerano? Došli ste ovdje jer vas zanima „hardcore“ terenac iznimne izdržljivosti uz povoljnu cijenu i esencijalnu opremu? Onda G klasa nažalost nije automobil za vas, barem ne nova G klasa. I bez brige, nećemo vam pokušati preporučiti novog Dustera ili pak „najnoviju“ Nivu sa maglenkama i desnim retrovizorom u dodatnoj opremi. 

Imamo za vas nešto puno bolje, iskonskije, G klasu kakvu vjerojatno već dugo niste imali prilike vidjeti jer praktički svaka na cesti ima tri čarobna slova – A, M i G te posljedično tome bočno postavljene auspuhe. Automobil ili bolje rečeno automobili koje vam predstavljamo su ex-vojni švicarski terenci, G klase iz prve polovice 1990-ih koje su uz minimalnu (ako i takvu) opremu prevozile švicarske tradicionalno neutralno raspoložene vojnike po Alpama u potrazi za onim sviscem što ilegalno mota Milkinu čokoladu u pola cijene.

Zanemarimo li svisca i Milku, ovdje se radi o jednoj skroz ozbiljnoj i jedinstvenoj prilici jer vojne G klase ne prodaje bilo tko već renomirani partner Mercedesa, kuća Lorinser, jedna od rijetkih sa statusom „Mercedes-Classic Partner“. U ponudi vojnih G klasi imaju razne izvedbe na izbor, počevši od onih osnovnih sa četiri sjedala do onih produljenih sa osam sjedala. Ima ih tu sa tvrdim i mekim krovovima, izbor je odličan ali ne i luksuzan, kako i priliči jednom hardcore terencu, zar ne?

Cijene, ovisno o konkretnom modelu i stanju, se kreću između 15,000 i 20,000 Eura a za dodatnih 4,000 Eura Lorinser će vam ugraditi i stražnju blokadu diferencijala te 16 inchne terenske kotače i gume. Primamljiva ponuda, složit ćete se. Za one dubljeg džepa, a kojima klasični luksuz i dalje nije neka fora u G klasi, Lorinser nudi potpunu „restomod“ preradu unoseći dašak modernosti u spartansku vojnu G klasu.


Pogledaj galeriju


vojne G klase na prodaju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X