Pretraži
Vjerojatno ste već čuli da dolazi električni Bugatti Royale – glamurozna superlimuzina plave krvi

Vjerojatno ste već čuli da dolazi električni Bugatti Royale – glamurozna superlimuzina plave krvi

Objavljeno: 21/03/2019 / Autor: Mihael / Foto: Bugatti

Dobro je već poznato da je Bugatti pomalo odustao od ganjanja brzinskih rekorda. To im zapravo nikada niti nije bila misija, kako bi se to često moglo iščitati iz raznih napisa i komentara. Fantastična brzina Veyrona i Chirona zapravo je oduvijek bila dio šire slike, automobila koji je predstavljao nevjerojatno dobro zaokružen paket, sposoban u brojnim situacijama, ali ipak s naglaskom na ekstremne perfomanse.

Nisu bezveze mnogi iskusni vozači za volanom Bugattijevih hiperautomobila rekli da se vozi lako i smireno poput Golfa, naravno sve dok mu ne stisnete desnu pedalu i otkrijete čudovište koje vam spava iza kabine. Razmišljajući dalje u smjeru praktičnosti, ali nikako na uštrb glamura i luksuza koji neizbježno dolazi uz ime Bugattija, nameće se logičan smjer kretanja ove francuske marke automobila.

Šuška se, i to sve glasnije, da će Bugatti izbaciti luksuznu superlimuzinu koja će zagorčati život najboljima od najboljih u tom skupocjenom segmentu. Generalni direktor Bugattija, Stephen Winkelmann je nedavno potvrdio da se njegova kompanija priprema izbaciti električni automobil koji bi se vozio na svakodnevnijoj bazi, za razliku od egzotičnog Chirona i njegovih limitiranih izvedenica. Na sreću, znamo da SUV ili crossover nemaju namjeru proizvoditi, tako da limuzina ostaje jedina opcija.


Bugatti Royale ne struju

Bugatti Royale ne struju

Bugatti Royale ne struju


Winkelmann je također dodao da će automobil imati konvencionalniji oblik karoserije te da mu ekstremna brzina neće biti visoko na listi prioriteta, kao što je slučaj bio sa dosadašnjim modelima. Prisjetimo se malo davnijih vremena, početkom 20. stoljeća Bugatti je proizvodio neke od najluksuznijih limuzina svoga doba.

Kada govorimo o Bugattiju, treba izjave od spuštanju performansi na listi prioriteta uzeti sa zrnom soli na pameti. Postoje informacije da će limuzinska kreacija iz Bugattija imati „skromnih“ 870 KS iz tri elektromotora koji će pogoniti naravno sve kotače. Uporaba lakih i skupocjenih materijala također neće izostati jer Bugatti neupitno želi zadržati visoku dozu performansi, upravljivosti ali i ekonomičnosti, koliko je to moguće u tako snažnom automobilu.

Ljubiteljima moderne tehnologije, bit će zanimljiva informacija da Bugatti planira u budućem Royaleu (ime još nije potvrđeno) koristiti baterije u krutom stanju koje bi trebale osigurati znatno veći domet i brže punjenje u odnosu na aktualnu baterijsku tehnologiju dostupnu u automobilima. Krute baterije su u visokoj fazi testiranja ali njihova komercijalna uporaba bi trebala biti moguća tek za nekoliko godina.


Pogledaj galeriju


Bugatti Royale ne struju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X