Pretraži
VIP Shuttle: Toyotin odgovor na Mercedesovu V-Klasu se zove GRANACE!

VIP Shuttle: Toyotin odgovor na Mercedesovu V-Klasu se zove GRANACE!

Objavljeno: 10/10/2019 / Autor: Petar Bondek / © 1995-2019 TOYOTA MOTOR CORPORATION

Ne morate biti vrhunski znalac da shvatite da je obitelji Toyoda već zlo od Mercedesovih V-klasa koje zuje oko svih boljih svjetskih hotela/fancy odredišta. Njihov odgovor nosi dva imena – Granvia za Aziju i GranAce za ostatak svijeta.

O čemu se radi? Ova vrlo profinjena Toyota je duga 5,3 m (baš kao i najdulja verzija V-Klase), široka 1,9 m i nudi superluksuzni smještaj za svoje putnike na 3.210 mm međuososvinskog razmaka.

 

Luksuzni duh Centuryja

Idealni shuttle će biti ponuđen u dvije verzije – prva će straga imati dva reda po dva luksuzna sjedala, a druga jedan red više. Da, mogao bi proći i pod Lexus, što se za HiAcea nikad nije moglo reći. Toyota je počela ozbiljno shvaćati luksuz, pa nije čudo što novi VIP shuttle vuče neke dizajnerske sličnosti s japanskim pojmom visoke klase na kotačima – Toyotom Century.

 

Interijer nije tako razigran kao na V-Klasi, ali niti ne treba biti, jer kultura iz koje dolazi jednostavno ne vrišti “Gledaj me kako sam fantastičan“…nego više šapće “Ja sam ninja – vjeruj mi – znam što radim“.

Zasad nismo sigurni da li će ova palača na kotačima doći u EU, no znamo da nam se sviđa ono što vidimo – nenametljivi luksuz u moru tišine. Za brzu dostavu VIP putnika će se brinuti 2,8 litreni dizelaš sa 178 KS i oko 460 Nm u širokom rasponu okretaja, uz obavezni šeststupanjski automatik.

Što se tiče sigurnosnih sustava, tu je najnovija verzija Toyota Safety Sensea s detektiranjem pješaka i biciklista, Intelligent Clearance Sonar,  Display Audio koji omogućuje spajanje pametnim telefonima i upravljanje mapama preko dodirnih zaslona.

 

Osobno bi ovaj shuttle ukrasio novim mat brončanim Enkei TS5 18-icama, samo da naglasim njegovu opakost…

 

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X