Pretraži
VIDEO: Zgrabite kokice i uživajte u prvom pogledu na službeni video – Toyota GR Supra!

VIDEO: Zgrabite kokice i uživajte u prvom pogledu na službeni video – Toyota GR Supra!

Objavljeno: 12/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: screenshot, Newspress

 


Trebala bi biti službeno predstavljena za tri dana u Detroitu, ali eto – procurio je službeni video nove Supre! BMW-ov motor zvuči odlično, Supra izgleda kako bi svaki sportski coupé trebao izgledati!

Službeno bi se trebala zvati Toyota GR Supra, i to ne zato jer izgleda ljuto, nego je to kratica za Gazoo Racing, Toyotin sportski odjel koji proizvodi Yaris GRMN i vodi Toyotin superuspješni WRC Team koji je nakon osvojenog naslova od Montea u lovu i na vozački naslov.Da, zvuk tog trolitrenog rednog BMW motora će biti glavna tema na webu ovih dana, no ni styling nije daleko od perfekcije – glavni vizualni aduti će biti prednji splitter i double bubble krov u najboljem Zagato stilu, no zvuk je zarazan. Uostalom poslušajte YouTube zvučni zapis. Baš onako kako bi mlađa LFA-in a sestrična trebala zvučati!

Povratak Supre nakon 2002., je jedan od najočekivanijih događaja godine, razvoj novog modela paralelno s BMW –om je započeo 2012., a Detroit je mjesto velike prezentacije. Sad kada znamo kako izgleda (vrlo slično konceptu FT-1 iz 2014.) i zvuči ostaje samo očekivanje prvog testa. Brojevi?

Okvirno 300 KS i 470 Nm, uz ubrzanje do 100 km/h oko pet sekundi, uz još nepoznat izbor mjenjača. Da, Porsche 718 Cayman bi mogao biti zabrinut. Jučer je u Tokyju predstavljena i Supra GT 500za japansko Super GT prvenstvo, pa nimalo ne dvojimo da će ovo biti globalni Supra vikend.
Toyota GR Supra

Povratak na vrhpointer
Zatvori X