Pretraži
VIDEO: “Nisam bezveze išao u školu”; reče Kimi i uzme fleksericu u ruke…

VIDEO: “Nisam bezveze išao u školu”; reče Kimi i uzme fleksericu u ruke…

Objavljeno: 03/03/2019 / Autor: Petar Bondek / Copyright: Instagram, FOM, FCA

 

View this post on Instagram

I didnt go to school for nothing.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

I onda se svi pitaju kako je čovjek kojem je najmanje stalo do popularnosti već godinama najpopularniji na gridu… Razvoj bolida je zahtjevniji od ponekih svemirskih programa, budžeti istog sežu u cifre koje je nemoguće pročitati bez guglanja, tisuće sati CFD -a, projekcija, skupih sati u zračnim tunerima, simulatorima, no vozačko sjedalo mora biti apsolutno savršeno, u naglašenoj Ace Ventura  likeeee a glooooveeeee maniri.

Veteran Kimi to zna najbolje, pošto je u trkaćim sjedalima od svog djetinjstva i prvih početaka s Ladom u driftovima oko obiteljske kuće s vanjskim WC -om u Espoou. Nije čudo da se u Alfi Romeo Racing Teamu osjeća kao kod kuće – tu je započeo F1 karijeru s riskantnim potpisom za Petera Saubera, sa samo 23 odvežene profi-utrke u životu.

Jedva je dobio super-licencu uz uvjetne četiri utrke koje mu je zadao Max Mosley da opravda svoje mjesto na gridu. To ga je toliko mučilo da je prije starta svoje prve utrke u F1 zaspao kao klada ispod stola u Sauberovom šatoru.

Kad ti nadimak da osobno Ron Dennis mora da si stvarno faca, dovoljno velika da komentiraš svoje rukovanje fleksericom sa “Nisam bezveze išao u školu“. Da, uostalom iako je kratko bio u kartingu, naučio je ono najbitnije – prvo sjedalo – onda sve ostalo! Izgleda da se Kimiju opet omilio alat nakon stalnog prčkanja po Robinovom kartingu.

Da, double tata s brojem 7 na Alfi C38 će opet puniti novinske stupce, i to ne samo kada je malo slalomaški raspoložen na gala dodjeli FIA nagrada od vrhunske ruske votke. Kimi je opušten, dugo spava, nema više toliko sponzorskih obaveza – koliko će mu utrka trebati da Alfu dovede na podij? Vaša mišljenja ostavite nakon videa…


 


Kimi sam svoj majstor

Povratak na vrhpointer
Zatvori X