Pretraži
VIDEO: Nico Rosberg se zabavlja u McLarenu Senni na Le Castelletu

VIDEO: Nico Rosberg se zabavlja u McLarenu Senni na Le Castelletu

Objavljeno: 01/02/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo:YouTube screenshot


Probudite se u svom stanu u centru Monaca, nakon žitarica i espressa Vas posjeti Mika Häkkinen s klincima pa malo raspravljate kad stiže Vaš McLaren Senna dok zagrijavate istog takvog Sennu za jednosatnu vožnju prema Le Castelletu…Da, svatko bi potpisao navedeno kao savršen način da se provede jutro, no Nico Rosberg nikad nije tajio da vodi savršen život! Kekeov sin uredno radi clipove na svom YouTube kanalu i sve u svemu – radi dobar posao.

Svjetski prvak F1 poznatiji kao „Britney“ je opisao putovanje Sennom do poznate trkaće staze u Francuskoj kao zanimljivo iskustvo, uz ponešto zabrinjavajuću količinu decibela u interijeru i očekivanu potrošnju goriva.

Naravno – pričamo o trkaćem bolidu, a ne o gradskom kompaktu. Gradski kompakti nemaju specifičnu snagu od 668 KS/t i 800 kg downforcea u Race modu pri 250 km/h, niti su samo 100 kg teži od Mclarena F1. Da, specifikacije ovog ne baš najljepšeg McLarena svih vremena su dokaz da cilj opravdava sredstvo, a sredstva su vrhunska aerodinamika i odličan omjer snage i težine.

To je razlog zašto Senna ubrzava do 200 km/h za 6,8 s i razvija maksimum od 340 km/h. Da, ovaj bolid je upravo rađen da ga voze bivši prvaci F1 na F1 stazi, a ne pozeri koji će ga ionako smotati oko stupa nakon 12 dana što Senna provede u njihovom vlasništvu.Naravno, za razliku od nekih hrvatskih zaštićenih „tatinih sinova“ s mnogo raspoloživog novca i minimumom vozačkih sposobnosti F1 prvaci nisu iznad zakona, pa je Nico proveo ugodan razgovor s policijom nakon jednog pogrešnog skretanja.

Naravno da nije bilo klasičnog „Jel’ ti znaš ko’ je moj tata’“ pitanja upućenog institucijama koje rade svoj posao! Krug na LC-u? Uf…bolje pogledajte video!


Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X