Pretraži
VIDEO: McLaren predstavio Alonsov bolid za osvajanje ovogodišnjeg Indyja 500

VIDEO: McLaren predstavio Alonsov bolid za osvajanje ovogodišnjeg Indyja 500

Objavljeno: 08/04/2019 / Autor: Petar Bondek / Video, Photo: McLaren Media Centre

(Get your kicks on) Route 66 je hit koji vjerojatno Alonso ima u glavi kad zamisli sebe u pobjedničkom slavlju u Indianapolisu. Danas smo saznali da će Fernandov McLaren Chevy nositi upravo taj broj 26. svibnja u jednoj od Alonsovih najbitnijih utrka u karijeri. Ovaj put će iza njegovih leđa vrištati domaći Chevy umjesto Honde koja ga je posljednji put zaustavila u vrlo realnom pokušaju osvajanja legendarne utrke.

Razlika od prvog pokušaja je u tome što su ove godine Indy bolidi znatno drugačijeg dizajna i sa znatno manjim downforceom, no nakon života u McLarenu, ta Alonsovog talenta i iskustva to će njemu predstavljati znatno manji problem nego drugima.

Ove godine nije vezan F1 programom, vodi u WEC prvenstvu s Toyotom i motiviran je kao i uvijek…kad ima ravnopravni paket. Prošli tjedan je testirao McLaren u Bahreinu, no svi su više pričali u Schumiju u Ferrariju, a i Lando se sjajno snalazi u papaja-plavom bolidu, pa nije došao do izražaja.

Piroman specijaliziran za mostove

Prvi test za ovu sezonu je odradio prije sedam mjeseci na Barber Parku, klasičnoj stazi na mokrom danu a veliku rupu je popunio  testirajući  Toyotu Hilux u JAR-u. Fernandu nedostaje zabava na brzinama iznad 300 km/h – još bolje, dobar rezultat na Indyju 500 bi pomalo zakrpao ego okrznut vrlo negativnim komentarima Luce Cordera di Montezemola, njegovog bivšeg šefa iz (neuspješne ) epizode s Ferrarijem, koji je natuknuo da je Alonso glavni krivac za neosvajanja dva naslova s Ferrarijem.

 

Naravno, nitko iz njegovih bivših momčadi nije kontrirao di Montezemolu, što donekle daje za pravo još uvijek kivnom Talijanu, koji tvrdi da je Alonso tražio savršen bolid a nije baš pokazao neke uzorne radne navike poput Laude ili Schumachera. No, voljeli ga ili ne, nitko ne može reći da se radi o jednom od najboljih vozača svih vremena.

Koliko je zapravo dobar? Dovoljno da ću opet uživo pratiti beskrani broj lijevih zavoja na beskonačno dosadnoj stazi sa beskonačno puno prekida s bordo Corvetteom Grand Sport na čelu utrke . Toliko dobar…da poželite zapjevati s Melendijem! El nano aaee, el nano aaoo, no quiero a Barrichello, Schumacher ni el Button…

Povratak na vrhpointer
Zatvori X