Pretraži
VIDEO: Lada ne samo da ne umire, nego se prodaje bolje nego ikada, preko 280 000 komada godišnje

VIDEO: Lada ne samo da ne umire, nego se prodaje bolje nego ikada, preko 280 000 komada godišnje

Objavljeno: 26/12/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Lada

Lada je tijekom prvih 11 mjeseci ove godine na ruskom tržištu prodala gotovo 280 000 vozila, što znači da Rusi imaju razloga vjerovati da će do kraja godine prijeći brojku od 300 000, pogotovo ako tijekom prosinca održe prodaju na razini kao i u studenom (kada su prodali 29 193 vozila).

Najveći porast prodaje su obilježila tri modela: Vesta, XRay i Largus.


Lada Vesta


Od siječnja do studenog Lada je prodala 69 336 Vesti (8 066 u studenom), što je porast od čak 44 posto.

To ne bi trebalo biti veliko iznenađenje jer je model već neko vrijeme na tržištu, a ove su se godine pojavile i nove verzije (SW i SW Cross) i varijante s “boljom” opremom.

Čak je bolje rezultate zabilježio i mali gradski crossover ili Lada XRay. Prodaja ovog modela, naime, skočila je za čak 71 posto.


Pogledaj galeriju

Premda to nije nimalo loše, po broju prodanih jedinica nije tako impresivno u usporedbi s Vestom jer je XRay ove godine izabralo 29 583 kupaca.

Lada također niže uspjehe i u segmentu komercijalnih vozila. Ladu Largus, rođaka od Dacije Logana MCV-a, izabralo je 5300 kupaca (prema podacima za studeni). Ladina se prodaja u tom segmentu povećala za ukupno 16,1 posto.


Largus Cross


Među 20 najprodavanijih osobnih automobila u Rusiji, nalazi se čak pet Ladinih modela. Vesta je na drugom mjestu, Granta na trećem, Largus na osmom, 4×4 na 13. i XRay na 17. mjestu.

U studenom je prvo mjesto najprodavanijih automobila u Rusiji zauzela KIA Rio, dok su se među prvih pet, osim Lade i KIA-e, smjestila i dva Hyundai modela: Creta i Solaris.


Povratak na vrhpointer
Zatvori X