Pretraži
VIDEO; Kako očistiti svoj superautomobil po Concours d’Elegance standardima?

VIDEO; Kako očistiti svoj superautomobil po Concours d’Elegance standardima?

Objavljeno: 29/04/2019 / Autor: Petar Bondek / Krpu u ruke!

Photo: Newspress/Tim Scott

Da se odmah razumijemo; NE MORATE posjedovati jedan od 28 McLaren F1 GTR Longtailova da bi mogli primjeniti ove tehnike!

Sam naznak (brend) sredstava za čišćenje uopće nije bitan, bitna su kao i uvijek – mala slova! Ovaj višečlani team profesionalaca koji zarađuje svoj kruh čišćeći automobile vrijedne milijune Eura koristi u principu najobičnija sredstva bez nekih Star Wars gadgeta. Ovdje je prikazana priprema McLarena za Pebble Beach Concours d’ Elegance 2016., preciznije legendarno okupljanje “The Quail”, gdje se McLaren našao u kategoriji “Poslijeratnih trkaćih automobila”. Naravno da je ovaj čistunac osvojio spomenutu…

Priprema prije svega

Znanje je (za razliku od upotrijebljenih sredstava) – ključno!

Stotine i stotine automobila koji im prođu kroz ruke stvaraju iskustvo koje se ne dijeli samo tako, no ovdje možete (gratis) saznati kako čistiti određene površine, kako upotrebljavati usisavač i kako testirati tehnike. Naravno, greške su jeftinije pri Vašoj pripremi za Hrelić nego pri njihovoj za The Quayle, ali nema razloga da rezultat ne ispadne podjednako fascinantan.

Ovdje prikazana ekipa profesionalaca je potrošila 138 radnih sati, 110 ručnika, 15 jastučića za poliranje, 16 različitih strojeva i 5 neprospavanih noći, pa se ni od Vas ne očekuje ništa manje! Naravno – sve je u pripremi, kao i u svakom drugom poslu… pogotovo na trkaćem superautomobilu od 915 superskupih karbonsko-titanskih kilograma s gomilom sponzorskih naljepnica. Koliko pažnje je potrebno za automobil koji vrijedi preko pet milijuna dolara? Vjerojatno sva raspoloživa pažnja svijeta…i mnogo prozirnih plastičnih kutija!

Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X