Pretraži
VIDEO: Andrej Karginov diskvalificiran s rallyja Dakar nakon što je pregazio gledatelja !

VIDEO: Andrej Karginov diskvalificiran s rallyja Dakar nakon što je pregazio gledatelja !

Objavljeno: 13/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Copyright: Red Bull Content Pool

Definitivno postoji bolji način zabave od stajanja nasred dine na samoj ruti dakarskog rallyja, no neki se očigledno ne bi složili sa mnom! Jučer za vrijeme pete etape dakarskog rallyja je došlo do incidenta; nekolicina gledatelja je stajalo na vrhu dine, naravno – baš one preko koje su išli svi natjecatelji.

Idiotski čin sam po sebi, no dobio je sasvim novu dimenziju kad se 60-godišnji Južnoafrikanac popiknuo u najgorem mogućem momentu – onom kad je preko dine prelazio Kamaz Andreja Karginova! Sigurnosni propust organizatora je završio dramatično – Karginov u Kamazu nije vidio „Idiota dana“ i jednostavno mu je pregazio nogu i nastavio borbu s dinama 🙁Naravno, sve je bilo snimljeno, a organizator je odlučio kazniti Karginova trenutačnom diskvalifikacijom radi nezaustavljanja i nepružanja pomoći navedenom vlasniku frakture bedrene kosti. Dakarski rally je oduvijek perjanica auto-moto fair playa pa ovakva odluka organizatora ne čudi, iako je propust isključivo njihov.Dobar primjer fair playa smo također mogli vidjeti jučer kad je bivši pobjednik rallyja Sam Sunderland stao i pomogao rivalu Paulu Goncalvesu kad je navedeni pao i slomio ruku. Sad je Sunderland drugoplasirani s 59 sekundi iza Rickyja Brabeca na Monster Energy Hondi.

Što se automobila tiče, etapu je dobio Loeb, ali Nasser al Attiyah je u svojem Toyota Gazoo Racing Hiluxu uspio povećati prednost na preko 24 minute ispred Peterhansela i njegovog MINI buggyya. Dakar se nastavlja sutra, nadamo se – bez novih lomova i dikskvalifikacijaPogledaj galeriju

diskvalificiran s rallyja Dakar nakon što je pregazio gledatelja

Povratak na vrhpointer
Zatvori X