Pretraži
Valentino Rossi i Yamaha najavljuju novi napad na tron svjetskog prvaka

Valentino Rossi i Yamaha najavljuju novi napad na tron svjetskog prvaka

Objavljeno: 04/02/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Lulop.com

Sinoć je u Jakarti u luksuznom Four Seasons hotelu poslužen specijalitet – Monster Energy Yamaha MotoGP Team je poslužio dvije tvorničke M1 na naglo – jednu Rossijevu, jednu Viñalesovu. Mnogi tvrde da je vrlo osjetan Rossijev utjecaj na sam dizajn – rosso-nero livreja savršeno odgovara velikom navijaču Intera iz Tavullije!Jedno je sigurno – 2018. se ne smije ponoviti – rasulo je imalo mnogo uzroka (radilica, potrošnja guma, elektronika)koji su započeli lančanu reakciju pogrešaka, loših rezultata i ogromne napetosti u garaži pod odgovornošću Lina Jarvisa.

Linu je ovo ključna sezona – baš kao i Situ Ponsu u suparničkoj HRC garaži jer mora balansirati između osjetljivog supertalentiranog Viñalesa i hodajuće legende, „Mr.MotoGP“-a Rossija.

Problemi su nastali odmah u Velenciji gdje (baš kao i prošle godine) su se zbog potpuno različitog stila vožnje Vele i Maverick opet razišli u mišljenjima oko idealne kombiancije okvira/motora.Pošto nijedna momčad ne može izbaciti dva različita motocikla, netko će opet biti frustriran s odabirom. Jedno je sigurno – forma s kraja sezone je bila u usponu, i čini se da su počeli eleiminirati problem s potrošnjom guma.

No, bit će veselo – i HRC i Yamaha će imati unutarnje brutalne ratove, dok će ih Ducati i Suzuki biti lišeni. Najbolja moguća najava sezone? Vjerojatno! Danas u Indoneziji je Monster Yamaha najavila “Beast Mode On”, komentar je suvišan.

Dobra strana prelaska Yamahe na „interovsku/tamnu stranu sile“ je ta da će pratitelji utrka lakše razlikovati Yamahu i Suzuki. U vrijeme nikotinskih sponzora je to bilo znatno lakše!Pogledaj galeriju

Valentino Rossi i Yamaha najavljuju novi napad na tron svjetskog prvaka

Povratak na vrhpointer
Zatvori X