Pretraži
Uživajte u prvom pogledu na Nissan Leaf sljedeće generacije

Uživajte u prvom pogledu na Nissan Leaf sljedeće generacije

Objavljeno: 21/05/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Nissan

Nissan Leaf se počeo otkrivati, doslovce centimetar po centimetar…, tako što su iz Nissana objavili jednu fotografiju izbliza snimljenih prednjih svjetala. Japanski proizvođač automobila je prethodno rekao da će se novi Lef moći vidjeti u rujnu ove godine.

Objavljena fotografija otkriva pak dva LED projektora iznad kojih se smjestila LED  traka. Oblik kućišta svjetla odgovara onome kakav se viđa na špijunskim fotografijama (Internet ih je već prepun) na testirajućem Nissan Leaf u, koji je djelovao kao da je izgrađen pod jakim utjecajem Nissan IDS koncepta koji je debitirao na Tokyo Motor Showu 2015. godine.


Pogledaj galeriju

Znamo da je sljedeća generacija Nissan Leaf a dizajnirana s Nissanovom ProPilot autonomnom tehnologijom. Novi Nissan Leaf model će u konačnici imati mogućnost autonomne vožnje treće razine, te će se moći voziti samostalno na cesti s više traka.

Također će mu se povećati raspon baterije, te bi trebao naveliko nadjačati trenutačni model EPA koji ima raspon od 172 km.

Renault Zoe električno vozilo, koje je prošle godine predstavljeno u Parizu, moglo bi nagovijestiti novu tehnologiju Leafa, jer navedeni automobil koristi novu 43-kilovatsku litij-ionsku bateriju koja ima raspon od 400 km.Podsjećamo, u ožujku je Nissan na Twitteru objavio da će Leaf debitirati u rujnu, te da će se na tržištu naći prije kraja godine. Iz Nissana tvrde da je ovo tek prva u nizu najavnih fotografija koje planiraju objaviti prije službenog predstavljanja, koje bi se trebalo dogoditi na sajmu automobila u Frankfurtu.

Povratak na vrhpointer
Zatvori X