Pretraži
Upoznajte novi BMW X7, najveći BMW ikad

Upoznajte novi BMW X7, najveći BMW ikad

Objavljeno: 17/10/2018 / Autor: Petar Bondek / Foto : BMW

BMW X7 : BMW je danas objavio službene slike i specifikacije svoje nove SUV perjanice BMW X7 ice. Za sve one koji se pitaju što će im još (veliki) jedan SUV, odgovor je jednostavan. Zato što ga ima i konkurencija. Mercedes GLS, Range Rover, Infinity…svi u toj klasi imaju svojeg prestižnog predstavnika pa je logično (reklo bi se neophodno) da i BMW ima svog.

Kao uzor, dizajnerima je poslužio konceptni X7 iPerformance predstavljen prošle godine. Kao što to uvijek biva, serijski model nikada nije potpuno nalik na koncept međutim ovaj puta nije ni daleko. Prvo što ćete uočiti na novoj X7-ici su prednji “bubrezi” za koje se priča da su najveći ikad ugrađeni u neki BMW a zatim izrazito uski prednji farovi (opet, reklo bi se najuži ikad).

Ostatak linije prati izgled manjeg brata X5 uz poneku specifičnost, prvenstveno zadnjem kraju (ipak su ga morali produžiti, nei bi rekli i da su malo pretjeraali u tome)


BMW X7

BMW X7

BMW X7


Unutrašnjost je naravno luksuzna do bola i sadrži elemente koje smo već vidjeli na novim BMW modelima. Dakle, ispred vozača je 12,3-inčni digitalni zaslon, dok se u središnjem dijelu nalazi još jedan 12,3-inčni zaslon osjetljiv na dodir.

Volumen prtljažnika iznosi 1376 litara, spuštanjem sjedala (iako ne vjerujemo da će to njegovi kupci to ikada napraviti) raste do velikih 2559.  BMW X7 je predviđen za  7 osoba (postoji treći red sjedala).

Motorizacija će na početku biti “skromna” počevši s 4.0i benzincem od 340 KS i 446 Nm okretnog momenta te dva dizelaša, X7 xDrive30d od 265 KS i X7 M50d s 400 KS i 760 Nm okretnog momenta. M verzija je naravno već najavljena.


Pogledaj galeriju


BMW X7

Povratak na vrhpointer
Zatvori X