Pretraži
Upoznajte Atlis XT; robusni električni Pick-up s autonomijom od preko 800 km

Upoznajte Atlis XT; robusni električni Pick-up s autonomijom od preko 800 km

Objavljeno: 18/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Atlis Motor Vehicles

Da, izgleda da kreće poplava električnih pick-upova sa svih strana. Donekle je to logično; težina i smještaj baterija ne predstavljaju problem, a isti smještaj oslobađa gomilu prostora za putnički prostor i uvijek prisutni teret.

Da, tko kupuje pick up a ne koristi ga za prijevoz glomaznog/teškog tereta baca novac u vjetar. Baš zato pick-upovi (koji inače troše naftu poput manjih država)predstavljaju najbolju platformu za elektromotore koji im pružaju i gomile okretnog momenta.

XT na stanici za punjenje provede 15 min, a ima zračni ovjes koji možete prilagoditi opterećenju, uz opciju s jednom ili dvije stražnje osovine. Performanse? Izuzetne!

Maksimum od 180 km/h, ubrzanje do 100 km/h za mrvicu preko pet sekundi, mogućnost vuče 7,7 t…impresivno u svakom slučaju!XT također nudi najveći prednji prtljažnik dosad. U njega stanu dva velika kofera, namirnice, kutije s alatom i razni rasuti teret. Da bi lakše utovarili i istovarili prednji tovarni prostor povisujete ili spuštate XT-a uz pomoć daljinskog upravljača.

Među najvećim potrošačima goriva (inače) na pick-upovima su XXL retrovizori, no ne i na XT-u! Umjesto velikih staklenih gromada tu su kamere, s ekranima u kutevima zaslona s instrumentima.

Da, nakon minimalističkog Bollingera B2 i luksuznog Riviana R1T Atlis je uvjerljivo na luksuznoj strani, tako da mu od opreme i supermoći ništa ne nedostaje.Nakrcan ogromnim displayima, foteljama , bežičnim punjačima, kožom i svim zamislivim gadgetima najavljuje opasnu konkurenciju benzinskim gutačima benzina s pogonom na sve kotače.

Nama su veliki pick-upovi zanimljivi poput ostalih američkih sadržaja; Superbowla, baseballa i natjecanja u prejedanju, ali sama ideja je vrijedna spomena! Da, revolucija je počela…a nije da ne očekujemo i XTR izvedbu!
Pogledaj galeriju

Atlis XT robusni električni Pick-up

Povratak na vrhpointer
Zatvori X