Pretraži
Unikatna Alfa 155 GTA Stradale uskoro u prodaji – komada raspoloživo 1 od 1

Unikatna Alfa 155 GTA Stradale uskoro u prodaji – komada raspoloživo 1 od 1

Objavljeno: 10/10/2018 / Autor: Mihael / Foto: Bonhams

Sredinom 1990-ih Alfa Romeo je ozbiljno konkurirao kompaktnim njemačkim limuzinama iz Mercedesa i BMW-a. Na vrhuncu slave Alfe 155, 1993. godine napravili su sportsku verziju sa 190 KS iz 2.0-litrenog turbobenzinca sa pogonom na četiri kotača.

155-ica je imala lijep talijanski dizajn te je dolazila u nekoliko kombinacija s različitim motorima. Turbobenzinac sa 190 KS je bio najjači iako su u Alfi razmišljali i o izradi još ekstremnije i snažnije verzije. Financijska situacija je presudila toj ideji.

Sportska top izvedba Alfe 155 napravljena je u čast Alfinih uspjeha na touring natjecanjima automobila. Dobila je dodatak GTA Stradale, tipično talijansko sportsko zvučno ime, bukvalno prevedeno u GTA Cesta. Dizajnirana je pod paskom slavnog inženjera iz Abartha, Sergija Limonea, autora legendarne Lancie 037.


Alfa Romeo 155 GTA Stradale

Alfa Romeo 155 GTA Stradale

Alfa Romeo 155 GTA Stradale


Na našu žalost, Alfa 155 GTA Stradale napravljena je u samo jednom, prototipnom primjerku izloženom tada na bolonjskom sajmu automobila. Nakon toga vidjela je uporabu na Velikoj Nagradi Italije kao medicinsko vozilo iako ne znamo kako su mislili primjereno poleći potencijalnog pacijenta u ovu kompaktnu limuzinu sa četvora vrata.

Tijekom proteklih 25 godina svog postojanja, ova Alfa je promijenila nekoliko vlasnika, u pravilu automobilskih entuzijasta sa dobrim ukusom za sportsku limuzinu. Krajem 1990-ih je bila čak registrirana kao cestovni automobil u Njemačkoj, a 27. listopada ove godine bit će stavljena na prodaju na padovskoj aukciji automobila.

S obzirom na unikatnost i godine ovog automobila, u vrlo dobrom je stanju sa svojih 40,000 km na satu. Dolazi uz šaroliku papirologiju koja oslikava uzbudljivu i znakovitu povijest ove prekrasne Alfe.

Očekivana cijena na aukciji za koju će 155 GTA Stradale usrećiti svog novog vlasnika je oko nemalih 200,000 Eura.


Pogledaj galeriju


Alfa Romeo 155 GTA Stradale

Povratak na vrhpointer
Zatvori X