Pretraži
Umjetna inteligencija i Hyundai automobili zajedno će spašavati živote svojim putnicima u prometnim nesrećama

Umjetna inteligencija i Hyundai automobili zajedno će spašavati živote svojim putnicima u prometnim nesrećama

Objavljeno: 13/06/2019 / Autor: Mihael / Foto : Hyundai

Sustav sigurnosti automobila će pomoću ugrađenih senzora detektirati posljedice prometne nesreće te će pokušati diagnosticirati stanje putnika. Prikupljene informacije će se potom slati hitnim službama kako bi se ozlijeđenima pružila brža i bolja medicinska usluga.

Umjetnoj inteligenciji ugrađenoj u automobil će prema navodima iz Hyundaija trebati svega sedam sekundi da prikupi, obradi i proslijedi nužne informacije.

Hyundai u ovu svrhu surađuje sa kompanijom specijaliziranom za područje umjetne inteligencije, MDGo. Prenošenje što preciznijih informacija o vrstama ozljeda putnika je od iznimne važnosti kako bi se one mogle što kvalitetnije sanirati.

Tehnologija se temelji na programu koji predviđa situacije te ih uspoređuje sa liječničkim dijagnozama za slične situacije. S obzirom da se radi o umjetnoj inteligenciji, cijeli sustav je predviđen da uči nove situacije i tako napreduje.

Prije nego li tehnologija s umjetnom inteligencijom bude ugrađivana u osobne automobile, Hyundai predviđa da će se rezultati provedenih istraživanja pozitivno odraziti i na razvoj i unapređenje strukture automobila koji će zahvaljujući tome postati još sigurniji za putnike i ostale sudionike u prometu.


Hyundai umjetna inteligencija

Hyundai umjetna inteligencija

Hyundai umjetna inteligencija


U Hyundaiju su uvjereni da će se kvaliteta i brzina intervencija hitnih službi na mjesto nesreće u kratkom roku značajno poboljšati uvođenjem ovog sustava u automobile.

S druge strane, dugoročno gledano radit će se na prevenciji i nadgledanju zdravstvenog stanja svih putnika u automobilu, pri čemu će se raditi na inovacijama koje bi trebale povećati razinu sigurnosti vozila.

Hyundaijev slogan „sloboda mobilnosti“ podrazumijeva reduciranje i ograničavanje prometnih nesreća i njhovih posljedica na sve sudionike.

U kombinaciji sa umreženom povezanošću pametnih automobila koji međusobno dijele informacije, izgledno je da će ova tehnologija značajno doprinijeti podizanju sigurnosti u prometu gdje je na prvom mjestu naravno ljudski život.


Pogledaj galeriju


Hyundai umjetna inteligencija

Povratak na vrhpointer
Zatvori X