Pretraži
Ukraden je unikatni 300 Sl Gullwing vrijedan 1,7 milijuna Eura; nagrada poštenom nalazniku 250.000 Eura!

Ukraden je unikatni 300 Sl Gullwing vrijedan 1,7 milijuna Eura; nagrada poštenom nalazniku 250.000 Eura!

Objavljeno: 20/08/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Screenshot

Prije devet dana je sa osiguranog parkinga ispred hotela Dorint ispario unikatni 300 SL Gullwing iz 1955. Radi se o vjerojatno najkičastijem primjerku nakon serije od 11 300 SL Gullwing AMG-a, ali to nikoga neće spriječiti da ga rastavi u dijelove…

Klasična priča; garaža je bila puna, dečki iz osiguranja parkinga su izgledali dovoljno nabildani, vlasnik Gullwinga Thomas Rosier je bez teških misli otišao na laganu večericu i onda na počinak (pošto je trebao sutradan sudjelovati u Oldtimer Grand Prixu). No, ujutro je umjesto laganog doručka dobio teški udarac sudbine u  trbuh – Gullwing je ispario, u X Files stilu. Izgleda da se Thomas nekome gadno zamjerio, jer nijedan krminalac koji drži do sebe neće ukrasti nešto što neće moći prodati – a Ovaj 300 SL California Outlaw je upravo takva zvjerka!

Sir Oliver i „Halo Bing, kako brat“ situacija

Kako ćete prepoznati Outlawa ukoliko ga vidite pod fleksericom lokalnog autolimara? Za razliku od svih ostalih normalnih 300 Sl-ova ovaj ima interijer od nojetine, spušten krov sa zagatovskim izbočinama za kacige i dva difuzora, integrirane branike, maglenke u masci i unikatni upravljač. Motor je NSL original s poboljšanim paljenjem i spojkom a karoserija je čelična (1 od 30 NSL Gullwinga). Cijelu priču je otkrio fotograf Remi Dargegen na Facebooku.Ovaj specifični SL s brojem šasije 198040 5500434 je već desetljećima izvor polemika, jer nije baš svakome jasno zašto je prijašni vlasnik (vlasnik farme nojeva – otuda „nojetina interijer“) choppnuo krov i personalizirao ga do te mjere (ne)ukusa. Gullwing se proizvodio samo od 1954.- 1957. u oko 1.400 primjeraka, pa stoga još više čudi čudna prerada izvedena prije 25 godina. Ukoliko primjetite nešto slično u kvartu nazovite na 02651-801-0 ili kontaktirajte  www.polizei.rlp.de/pd.mayen. Ukoliko ste Sir Oliver koji ga je maznuo, pošaljite mail i olakšajte dušu na[email protected]. Odgovor će biti brz!

Čak i ako se ne kužite u Gullwinge interijer od nojetine će odati ovog unikatnog Outlawa 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X