Pretraži
U ovom Fiatovom proizvodnom pogonu imaju razloga biti ponosni. Proizveli su jubilarni primjerak najprodavanijeg automobila u Hrvatskoj u prvom kvartalu ove godine

U ovom Fiatovom proizvodnom pogonu imaju razloga biti ponosni. Proizveli su jubilarni primjerak najprodavanijeg automobila u Hrvatskoj u prvom kvartalu ove godine

Objavljeno: 16/05/2018 / Autor: Krešimir Horvat / Foto: Fiat

Fiat 500 proizveden je u dvomilijuntnom primjerku u poljskoj Tychy tvornici. Zvuči pomalo nevjerojatno nakon toliko godina prodaje, ali automobil koji se prodaje u više od sto zemalja, pri čemu je lider u prodaji u devet njih, a u top tri u njih još sedam, u prvom je kvartalu ove godine upisano rekordnu brojku prodaje.

Potvrđuju iz redova proizvođača, prodano ih je u tom razdoblju gotovo 60,000.

Jubilarni primjerak je Fiat 500C Collezione.

Pokreće ga živahni TwinAir Turbo motor od 85 konjskih snaga, a karoserija mu je u dvije boje (bijela i Primavera siva). Bit će prodan na talijanskom tržištu gdje završava i oko 20 posto ukupnog broja prodaje modela. Drugim riječima, 80 posto ih završava negdje drugdje pa to ovaj model čini najglobalnijim s Fiatovom značkom.

Specijalna serija ikone dolazi s lijepom standardnom serijskom opremom pa su tu i 16-inčni naplatci, kromirani detalji, siva/bijela/siva bočna linija i oznaka Collezione u kurzivu smještena na poklopcu prtljažnika.

Fiat 500C Collezione

Proizvođač ponosno ističe uspješnu priču modela navodeći da je tijekom prvog kvartala 2018., model 500 je bio vodeći na tržištu u devet država (UK, Španjolska, Belgija, Švicarska, Portugal, Austrija, Mađarska i Slovenija). To je, ako ste pažljivo brojali, osam od devet tržišta na kojima je zabilježena dominacija. Deveto je – hrvatsko.

Pogledaj galeriju

U proteklih jedanaest godina Fia 500 doživio je 30 specijalnih izdanja (uključujući i Abarth).

Fiat 500C Collezione

Prvi Fiat 500 svjetlo dana ugledao je 1957. godine i proizvodio se do 1975. Prodano je ukupno više od šest milijuna primjeraka tog modela. Novi je model u prodaju krenuo 2007. i prvi je gradski automobil koji je iste godine osvojio titulu Automobil godine.

Posljednjih pet godina on je i bestseller na tržištu u svom segmentu (računaju li se zajedno Fiat i Abarth).

Povratak na vrhpointer
Zatvori X