Pretraži
U kanalu pronađen ukradeni Ferrari Mondial: Tražili su ga čak 26 godina

U kanalu pronađen ukradeni Ferrari Mondial: Tražili su ga čak 26 godina

Objavljeno: 28/07/2020 / Autor: Tin / Foto: De Ooyevaar Autodemontage

U kanalu pronađen ukradeni Ferrari Mondial – Ferrari Mondial često se naziva jednim od najgorih automobila koji je izašao iz poznate talijanske tvornice, ali na kraju krajeva ipak je Ferrari. Iako nije imao neke posebne performanse kojima bi se izdvajao te se nerijetko kvario, vlasnici istih su ih voljeli više nego išta. No 1994. godine jedan takav crveni primjerak je ukraden usred Nizozemske i jednostavno je nestao bez traga.

Nizozemska policija je mjesecima tragala za tim ukradenim Mondialom iz 1987. godine, ali svi tragovi za ovim automobilom su se izgubili i činilo se kao da nema nade da će ikad više biti pronađen.U kanalu pronađen ukradeni Ferrari Mondial

Nažalost, nakon nekoliko mjeseci traganja policija je jednostavno morala prekinuti potragu i rekli su vlasniku da se pomiri s činjenicom da ovaj prekrasni Ferrari više neće biti pronađen. Osiguravajuća kuća je te 1994. godine isplatila vlasniku odštetu za nestanak automobila i to je bio kraj ove tužne priče za njegova vlasnika.

No u lipnju ove godine, mladi nizozemski vatrogasci su imali trening ronjenja po kanalima Amsterdama te je jedan od njih na dnu slučajno uočio neki čudni crveni objekt. Zaronivši malo dublje, vatrogasci su shvatili da je riječ o sada davno izgubljenom Ferrariju Mondialu.


U kanalu pronađen ukradeni Ferrari Mondial

U kanalu pronađen ukradeni Ferrari Mondial

U kanalu pronađen ukradeni Ferrari Mondial


Vatrogasci su, nakon završetka treninga, prijavili ovaj pronalazak policiji te se mjesec dana nakon uz pomoć vojske konačno izvadio automobil iz kanala. Nitko nije znao što se i kako dogodilo ovom Mondialu jer je po njemu jedino bilo vidljivo da je proveo više godina pod vodom. Stoga je tu nastupao forenzički tim.

Policiji je bilo bitno da u Ferrariju nisu pronađeni tragovi nasilnog ubojstva, a prema broju šasije se vrlo brzo sve povezalo s nestankom automobila iz 1994. godine. Stoga je ovaj Ferrari vraćen svojem legalnom vlasniku, osiguranju, koji ga je praktički samo proslijedio na uništenje na otpad.

Iako ovaj Ferrari svakako više nije iskoristiv za vožnju, amsterdamski zoološki vrt je predložio da se isti iskoristi kao izložbeni primjerak pokraj njihovog akvarija kako bi se pokazalo zagađanje voda u kanalima i rijekama. Otpad još uvijek nema dozvolu od države za preprodaju ovog Mondiala muzeju, ali dok se dozvole ne dobiju, isti je izložen na samome otpadu.


Pogledaj galeriju


U kanalu pronađen ukradeni Ferrari Mondial

Povratak na vrhpointer
Zatvori X