Pretraži
U Frankfurt dolazi serijska verzija Honde e – čist dizajn i dva outputa snage su njeni glavni aduti!

U Frankfurt dolazi serijska verzija Honde e – čist dizajn i dva outputa snage su njeni glavni aduti!

Objavljeno: 04/09/2019 / Autor: Petar Bondek / To je to - finalna verzija Hondinog revolucionarnog modela!

Honda je potvrdila konačnu verziju svog aduta za osvajanje elektrificirane Europe 2025.

To je to. Eksperimenti s dizajnom završavaju ovdje. Ovo je finalna verzija najbitnije Honde u posljednjih 30 godina, koja uskoro dolazi na naš kontinent. Ono što je odmah vidljivo je – čistoća dizajna. Monolitna pojava je omogućena uvučenim kvakama i Side Camera Mirror System-om, koji šalje live sliku na šest zaslona od 15,2 cm.

 

Problem pada IQ-a?

Još uvijek nisam siguran da je toliko zaslona uopće dobra ideja, poznavajući probleme koje su imali vojni piloti na lovcima pete generacije radi preopterećenja podacima. Tvrtke poput Honeywella u suradnji s NASA-om ( ispitivanje o prostornoj dezorijentaciji) već desetljeće i pol pokušavaju riješiti najčešći urok zrakoplovnih nezgoda – ljudski faktor, tj. nagli pad ljudskog IQ-a uslijed preopterećenja mozga informacijama.

Da, u novoj Hondi ne očekujte bliske susrete s bogeyema na šest sati, no strašno me zanima da li čovjek može normalno pratiti svoje vozačke zadaće i zbivanja u prometu za vrijeme dok je njegov mozak izložen baraži informacija, u vizualnom i auditivnom obliku.

Da, kao što možete naslutiti jedva čekamo prvi đir s Hondom e (ili još bolje Super Hornetom), jer zvuči dinamično – njezin elektromotor ima dva outputa snage – 100 ili 113 kW (136 ili 154 KS) i 315 Nm okretnog momenta. Autonomija je uzorna – 220 km, uz mogućnost brzog punjenja (80% u 30 min). Naravno, ovo je Honda pa sve zanimaju njene performanse –

 

Nitko neće ostati razočaran jer mala e ima skoro identično ubrzanje do 100 km/h kao legendarna CRX – oko osam sekundi!

 

Da, ne izgleda tako F&F nabijeno i nabrijano kao što je izgledala kao koncept, ali na takvu evoluciju smo već navikli..

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X