Pretraži
Tužne vijesti. Alfa Romeo gasi 4C model nakon što je odustao od GTV kupea i nasljednika 8C

Tužne vijesti. Alfa Romeo gasi 4C model nakon što je odustao od GTV kupea i nasljednika 8C

Objavljeno: 08/11/2019 / Autor: Mihael / Foto: Alfa Romeo

Donosimo tužne vijesti za sve ljubitelje Alfe jer njihov omiljeni proizvođač automobila odustaje od atraktivnog modela 4C. Mali talijanski sportski automobil čini se da je izgubio bitku sa velikanima segmenta. Dva najsnažnija modela automobila u toj klasi dolaze od nikog drugog nego iz VAG-oe obitelji. Audi i Porsche imaju izuzetno snažne adute na tom području.

Audijev TT prodao se na području Europe u prošloj godini u nevjerojatnih 9,943 primjerka dok je Porsche uspio uvjeriti „samo“ 8,202 vozača da kupe njegov 718 model. S druge strane, Alfa Romeo je na europskom tržištu u istom vremenskom razdoblju uspio prodati svega 421 primjerak 4C.Informacija o izbacivanju 4C iz ponude još uvijek nije službeno potvrđena. Netipično tržište za Alfa Romeo sportske automobile, Sjedinjene Američke Države za sada se čini kao jedina koliko toliko sigurna luka za 4C. Tamošnji glasnogovornik za Alfa Romeo je kazao kako 4C i dalje ostaje u njihovoj ponudi te se može uredno naručiti.


Alfa Romeo ukida 4C

Alfa Romeo ukida 4C

Alfa Romeo ukida 4C


Vodeći čovjek FCA grupacije, Mike Manley, u koju spada i Alfa Romeo, nedavno je kazao svojim dioničarima kako je odlučeno da se portfolio Alfa Romea drastično smanji, pa je tako izbacivanje modela 4C dalo prostora za razvoj profitabilnijih modela. Alfa Romeo je prisiljen pratiti trendove tržišta pa tako planira pojačati ponudu SUV-ova koji uzimaju sve više maha. Osvježena i obnovljena verzija limuzinske Giulije također je u planovima.

U Alfinim planovima za budućnost nalazi se i vrlo popularni Stelvio koji također može očekivati osvježenja na svim poljima. Poznato nam je da će uz njega Alfa Romeo uložiti značajna sredstva u razvoj kompaktnog SUV-a Tonale. Zanimljiva klasa kompaktnih SUV-ova vjerojatno je najbrže rastuća od sviju. Možemo poretpostaviti da se radi o dobrom omjeru „SUV efekta“ dominacije na cesti za kojim svi pate te razmjerno pristupačnih cijena praktičnih dimenzija za gradsku vožnju.


Pogledaj galeriju


Alfa Romeo ukida 4C

Povratak na vrhpointer
Zatvori X