Pretraži
Tuning Rolls Royce Dawna. Svetogrđe ili bogataška potreba ?

Tuning Rolls Royce Dawna. Svetogrđe ili bogataška potreba ?

Objavljeno: 10/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto : Shuichi Miwa at WALD International

Za tunere koji drže do sebe nema „svetih krava“ – a ni ugroženih bizona što se toga tiče! Sve što ima kotače je podložno svim vrstama tuninga – Ferrari, Porsche, Bentley, pa i Double R – za prijatelje Rollie.


Tuning ninje iz WALD Internationala se ne šale, iako su perla bijelom Rolls Royceu Dawnu dali ime Crni Bizon! Duchatlet D41C 22-inčni kotači u potpunosti ispunjuju blatobrane, a tu su i za Rollieja obično zabranjeni modni dodaci poput difuzora, hrpe malih usisnika i aero –dodataka.

Da, sve pomalo liči na patrolni cruiser stormtroopera, no što ga dulje gledam uviđam neku logiku; iako je svaki RR danas unikatan na tržištu ih ima previše – u 2018. su prodali 4.107 komada, što je rekord u 115 godina postojanja tvrtke. RR radna snaga po prvi puta dostiže brojku 2.000, a narudžbe se gomilaju, čak i za najogavniji automobil destljeća (a još sam i blag)-cunili…pardon Cullinan.

Tri petine ćete naći pred hotelima s pet zvjezdica i restoranima koji nude što manje hrane za što više love. Stoga, kad izađete iz takve ustanove opijeni Dom Perignon Rose Gold Methuselahom iz 1996. i kroz maglovitost situacije morate odmah prepoznati svoj Dawn. Nesukladno imenu, ne sviće sam od sebe!Stoga postoji ova japanska tuning opcija! Iako bizoni obično teže oko tone (bar u mom kvartu), Dawn inače teži oko 2,5 t pa mu BMW N74 Twin-turbo V12 dobro dođe. Što njegov dizajner Giles Taylor misli o ovoj preradi možda i bolje da ne znamo, no – i nije nas briga! Svatko zna najbolje za sebe, a nama se ovaj stortrooperski Moby Dick baš sviđa, unatoč svemu!
Pogledaj galeriju

Rolls Royce Dawn tuning

Povratak na vrhpointer
Zatvori X