Pretraži
Tuning na budžetu – ova Dacia Logan sa 248 KS gazi snobove i tatine sinove

Tuning na budžetu – ova Dacia Logan sa 248 KS gazi snobove i tatine sinove

Objavljeno: 17/03/2020 / Autor: Mihael / Foto: Pilot power tuning / wpp.ro

Dacia Logan sa 248 KS – Tvornički najsnažnija Dacia ima svega 125 KS i to iz malog 1.2-litrenog turbobenzinca. Za gradsku zujalicu pod bilo kojim logotipom to je sasvim dovoljna snaga da se brzo i na vrijeme stigne bilo gdje da trebate. Želite li više uzbuđenja, tvornička Dacia ipak teško da će vas zadovoljiti. Praktični i nadasve ekonomični automobili odličan su izbor za svakodnevicu, međutim što napraviti ako vam serijska rutina nije po mjeri?

Opcija je mnogo, ono za čime većina posegne jest kupnja automobila nekog renomiranog proizvođača koji serijski proizvodi i prodaje tvornički napucane modele. Slažemo se, nije to loš izbor samo treba se dobro iskeširati za neki takav stroj. Nakon sretnog odabira i dalje ste dio određene populacije ili ako hoćete, skupine vozača s kojima na daljinu „dijelite“ vozilo sličnih a u nekim slučajevim i istih specifikacija.

Za sve one željne većeg osobnog utiska i doživljaja koji se razlikuje od mase, tu je dobri stari tuning. Međutim, opet i tu postoje neka nepisana pravila i pravci u kojima se ide. Mogli bismo to nazvati i konformizmom, kada pojedinac prati trendove i „pravila“ što ih postalja većina. Zato i vidimo toliko napucanih BMW-a, Audija, Volkswagena pa čak i Renaulta.


Dacia Logan 1.6 16v Turbo

Dacia Logan 1.6 16v Turbo

Dacia Logan 1.6 16v Turbo


 

Dacia Logan sa 248 KS

Pitanje je, može li se od Dacije napraviti živahno sportsko vozilo? Rumunjski tuner, Pilot power tuning kaže da se može a evo i kako. Kao osnovu uzeli su Daciu Logan sa 1.6-litrenim 16V motorom koji u tvorničkoj varijanti ima ugodnih 105 KS. Uslijedila je temeljita prerada motora koji je dobio kovane klipove, klipnjače i vijke iz Francuske te sportske ležajeve iz Japana. Tu je još i nova Bosch pumpa za gorivo te nova pumpa za ulje.

Tuning paket je zaokružen moćnim WWR 330 turbom te ručno rađenim auspuhom, sve zajedno sasvim dovoljno da snagu ekonomičnog 1.6-litrenog benzica podigne na ozbiljnih 248 KS uz elastičnih 338 Nm okretnog momenta. Bez šale, ovo je lako moguće i najbrže cestovno vozilo sa znakom Dacie na njušci.


Pogledaj galeriju


Dacia Logan sa 248 KS

Povratak na vrhpointer
Zatvori X