Pretraži
Tržište će se oporaviti tijekom ljeta. Barem tako kažu iz VW-a

Tržište će se oporaviti tijekom ljeta. Barem tako kažu iz VW-a

Objavljeno: 29/03/2020 / Autor: Vozim HR /

Tržište će se oporaviti tijekom ljeta – Nakon što je kao i mnogi drugi bili prisiljeni obustaviti proizvodnju radi pandemije koronavirusa, Volkswagen ipak očekuje da će se njemačko tržište oporaviti tijekom ljeta, priopćila je u srijedu agencija DPA. “Pretpostavljamo da će se Njemačka na ljeto vratiti u normalu”, izjavio je Jürgen Stackmann, član uprave za marke VW osobnih automobila.

“Moramo naučiti živjeti s virusom i ne očekujem da će virus brzo nestati. Zastoj ne može trajati duže od ljeta. Društvo i ekonomija ne mogu to izdržati,” izjavio je Stackmann i dodao “Pripremamo se za trenutak kad će se sve iznova pokrenuti.”

  

Premda je prije samo dva dana na njemačkom portalu objavljeno da je 16 zaposlenika pozitivno u glavnoj tvornici u Wolfsburgu, teško je točno predvidjeti kakav će to utjecaj imati na svakodnevno poslovanje u srednjoročnom razdoblju. Prema trenutnim službenim najavama, prekid proizvodnje u njemačkim pogonima Volkswagena trajat će do 4. travnja, taj se rok među zaposlenicima već ozbiljno dovodi u pitanje.


BMW i Deutsche Telekom 5G

50% veće subvencije za električne automobile

Volkswagenovi dizelaši u SAD-u


Nedjelja, 19. travnja pojavljuje se na neslužbenim informativnim kanalima zaposlenika u Wolfsburgu kao najraniji datum početka proizvodnje. Volkswagen razmatra nove higijenske mjere i nova pravila koja bi osigurala da radnici u tvornicama drže propisani razmak jedni od drugih na proizvodnoj liniji.

 

Tržište će se oporaviti tijekom ljeta

Činjenica je da je zbog krize u cijelom svijetu stala proizvodnja, pa tako i u Italiji, gdje proizvodne pogone imaju ključni dobavljači Pirelli i Magneti Marelli, a i u Španjolskoj i Portugalu, gdje velike pogone imaju VW i Seat, pa je tako nastao i problem s nedostatkom dijelova.

Trenutna kriza VW košta milijarde, točnije oko dvije milijarde eura tjedno, ali financijski direktor Frank Witter kaže kako nema potrebe za pomoći države.

„Smanjujemo troškove. Odgađamo projekte koji nisu ključni,” izjavio je šef koncerna Herbert Diess. Ne može garantirati hoće li svih 80.000 zaposlenih u Njemačkoj nakon trenutnog zatvaranja postrojenja ponovo moći raditi u punom radnom vremenu. “Ovisit će o tome kako brzo možemo savladati ovu krizu i koliki će utjecaj imati na naše poslovanje,“ objasnio je Diess.

Tržište će se oporaviti tijekom ljeta

Povratak na vrhpointer
Zatvori X